SINA VIDEO PRVI PUT U PRITVORU: Evo zašto je Koluvijin haus majstor tražio da ga puste

Autor:

Hronika

25.03.2021

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuženi u slučaju "Jovanjica" Branislav Miljević koji je danas pušten iz pritvora u kojem je bio od 16. novembra 2019. godine imao je dodatan motiv za povratak kući budući da je dobio sina pre nešto manje od godinu dana.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Sa Miljevićem je iz pritvora, koje im je odredilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal pušten i Zdravko Milošević suvlasnik restorana "Jovanjica" u kojem je pronađeno kilogram i po droge , i oni će se u daljem postupku braniti sa slobode. 

Miljevićev branilac je otkrio da je haus majstor iz "Jovanjice", koji je optužen za uzgoj marihuane  pod okriljem organizovane kriminalne grupe Predraga Koluvije, propustio važne trenutke sa porodicom. 

- Branislav je prekjuče video sina, a zamislite kako izgleda kad upoznajete sopstveno dete u pritvorskim uslovima - rekao je advokat pokušavši da što bolje dočara nezavidan položaj svog klijenta.

U sličnoj situaciji što se tiče porodičnih prilika je i trećeoptuženi Vladan Živojinović, glavni agronom gazdinastva u Staroj Pazovi na kojem je policija u novembru 2019. pronašla 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone. Vladan je na današnjem pretresu priložio dva dokaza u vidu tabelarnih prikaza, a koji se tiču izvoza biljaka iz "Jovanjice". Pre svojih kolega, agronom je zatražio da se sudsko veće smiluje i pusti ga iz pritvora.

- Molim vas da mi ukinete pritvor jer ja nisam nikada prošao ni ulicu na crveno. Meni je u interesu da dokažem svoju nevinost, tako da nema govora da ću izbeći suđenje. Prekinuto mi je školovanje i deca rastu bez mene, a nisam kriv za to. Moje mlađe dete ima 17 meseci, a ja sam već 16 u zatvoru - rekao je Živojinović. Na njegovo izlaganje su se nadovezali branioci ostalih okrivljenih lica, tražeći da se i ona puste.

Koluvija u krizi - tražio sveštrenika

Prvooptuženi Predrag Koluvija je danas tražio od sudije da  mu dozvoli da ga u pritvoru poseti duhovnik sa Hilandara. Koluvijin branilac Svetislav Bojić rekao je da Predrag čeka duhovnika  kao ozebao sunce. 

Međutim, sudija Zoran Ganić je rekao da se plaši da duhovnik sa Hilandara može da donese virus među zatvorenike. 

- Ne želim da preuzme odgovornost  da korona ude u zatvor - bio je kratak Ganić.

Tužilac Saša Drecun je sudu predočio da su na snazi i danas isti razlozi zbog kojih je pritvor određen optuženima u "Jovanjici", te da se protivi da im se omogući da se u daljem postupku brane sa slobode. 
Sudsko veće je posle polučasovnog većanja ipak odlučilo da Miljeviću i Miloševiću izađe u susret, dok su ocenili da se još nisu stekli uslovi da se odbrana sa slobode odobri Koluviji i još šestorici njegovoj saradnika, s tim da se drugooptuženi Sergej Mrđa od početka nalazi u bekstvu. 

Podsetimo, u ovom postupku poznatom sudi se još: Stevanu Holići, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading