DABOVIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Iskasapio devojku u Novom Sadu!

Autor: Republika

Hronika

24.03.2021

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog koji se tereti da je 26. decembra 2019. u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu tukao i do smrti nožem ubadao bivšu devojku Dušanku Jocović (25) osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na doživotnu robiju.

RepublikaFoto: facebook.com

Sudija u prethodnom postupku izrekao je ovu kaznu nakon što su se na poslednjem ročištu održanom veštaci sudske medicine i tim psihijatara složili da je Dejan prerezao grkljan pokojnoj Dušanki, nanevši još niz povreda i uboda nožem, čime je počinio krivično delo teško ubistvo.

Na osnovu njihovog iskaza zamenik javog tužioca zadužen za ovaj slučaj napomenuo je u završnoj reči da je dokazano da je osumnjičeni Dabović "sposoban da shvati značaj krivičnog dela u besu zbog raskida veze na svirep način sačekao Dušanku ispred zgrade u želji da joj vrati zlo sa namerom, osam puta je udario pesnicom po glavi, nožem joj naneo niz povreda po rukama, a onda je ubadao po vratu i gruduma, dok nije shvatio da ju je ubio’", piše Blic.

Prema rečima zamenika javnog tužioca, očigledno je da je osumnjičeni Dabović duže vreme planirao ovo krivično delo, da je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju devojka trpi, te da se kod okrivljenog nije primetilo kajanje u toku celog glavnog pretresa.

Došao u Novi Sad da se pomire

Podsetimo, Dejan Dabović je došao je iz rodnog Herceg Novog u Novi Sad 23. decembra 2019. godine, navodno sa namerom da se pomiri sa Dušankom koja je sa njim raskinula dugogodišnju ljubavnu vezu.

- Istragom je utvrđeno da je odseo u jednom novosadskom hostelu i da je pokušavao u više navrata da stupi u kontakt sa Dušankom i nagovarao je da se nađu i popričaju što je ona odbijala. Izgleda da je tada odlučio da je sačeka ispred zgrade u kojoj je živela i nakon kraće svađe počinio je zločin - ispričao je tada izvor iz novosadske policije.

Bila vredna i pametna

Dušankine kolege iz gradske Uprave za sport i omladinu, za nju su imale samo reči hvale.

- Duška je kod nas bila na stručnoj praksi sedam meseci i bila je divno dete. Završila je Ekonomski fakultet i puno je obećavala. Bila je vredna i pametna i trenirala je odbojku i takmičila se za jedan lokalni klub. Potpuno smo šokirani šta joj se desilo. Neki od nas su tek ujjutru saznali kada su došli na posao. Strašna katastrofa - rekle su tada za "Blic" Dušankine kolege.

Dejan je nožem Dušanki prvo prerezao vrat i potom je ubo u grudi. Nakon užasnog zločina pobegao je sa lica mesta, ali ga je policija uhapsila posle višečasovne potrage u novosadskom naselju Liman.

Žurio na autobusku stanicu kad je uhapšen

Posle ubistva, Dabović se vratio u hostel, presvukao i spakovao stvari. Sa koferom u ruci žurio je na autobusku stanicu. Policija mu je, međutim, bila na tragu i posle tročasovne potere je uhapšen u novosadskom naselju Liman.

Dabović je i pre gnusnog zločina bio poznat crnogorskoj policiji po sitnijim krivičnim delima, a kako saznajemo, imao je problema i sa kockom. On se sumnjiči i da je po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra 2019. godine, preteći nožem oteo novac u jednoj kladionici na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu pa je dobio i krivičnu prijavu za razbojništvo.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading