PRVA ŽENA PEDOFIL U SRBIJI: Zlostavljala devojčicu (12), detetu svoje drugarice radila penetraciju prstima

Autor:

Hronika

20.03.2021

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako mnogo češće čujemo za slučajeve u kojima se muškarci terete za pedofiliju, da ona nažalost postoji i među ženskim polom, svedoči i jedan jeziv slučaj iz okoline Obrenovca

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Margita Čaić (46) iz Obrenovca je prva žena pedofil koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice (12).

Iako daleko češće čujemo za slučajeve u kojima se muškarci terete za pedofiliju, da ona nažalost postoji i među ženskim polom, svedoči i jedan jeziv slučaj iz Obrenovca.

Naime, Margita Čaić (46) iz Zvečke, u blizini ovog prigradskog naselja, predstavlja prvu ženu pedofila koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice (12).

Ovaj incident je pre nekoliko godina potresao stanovnike ovog naselja, međutim, o njemu se nije mnogo pisalo i nije dobio veću pažnju šire javnosti. Međutim, zbog specifičnosti same optužnice i dokazanog postupka, pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu je te godine objavljena i u sudskom biltenu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tadašnji Opštinski sud u Obrenovcu je utvrdio da je ova žena, koja je u vreme optužbi imala 34 godine, počinila krivično delo nedozvoljene polne radnje jer je nekoliko puta seksualno zlostavljala devojčicu (12).

Naime, sve je počelo 2004. godine u porodičnoj kući zlostavljane devojčice, u koju je ova žena često svraćala, pretvarajući se da je najbolja prijateljica njene majke. Ubrzo nakon što se zbližila sa nesrećnom ženom, ova pedofilka je koristila situacije u kojoj je devojčica bila sama i malo po malo je prelazila dozvoljenu granicu, sve dok se prema devojčici nije postavila kao ljubavna partnerka.

U optužnici i kasnijoj presudi Margiti Čaić sadržane su do detalja opisane bludne i nemoralne radnje u koje je devojčica bila uvučena, a koje su se kretale od maženja i ljubljenja do dodirivanja po intimnim delovima tela i penetracije prstima.

Devojčica duže vreme nije priznala svojim roditeljima šta se događa, što se u dokazu protiv pedofilke tretiralo kao rezultat njene manipulacije.

Nakon nekog vremena, roditelji su očili da se sa devojčicom nešto događa, a to su primetili i u školi koju je devojčica pohađala, budući da je naglo popustila sa uspesima.

RepublikaFoto: Photo by Markus Spiske on Unsplash
Foto: Ilustracija

Nakon opsežnih razgovora sa roditeljima, devojčica je ipak otkrila da ju je ova žena zlostavljala, a oni su potom obavestili policiju.

Nakon što je uhapšena, Margita je priznala zločin, ali je tvrdila da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, tj. da su ona i devojčica partnerke u emotivnom odnosu.

U to vreme je, kao i danas, zakon kažnjavao odnos sa osobama mlađim od 14 godina, zbog čega se u slučaj odmah uključio i javni tužilac. Nakon istrage, Čaićeva je izvedena pred sudiju i ostala je pri svojoj tvrdnji da je u vezi sa devojčicom.

Devojčicino svedočenje je sve šokiralo

Za vreme trajanja ovog postupka saslušana je i devojčica, koja je na opšti šok svih prisutnih izjavila da jeste sa Margitom u ljubavnoj vezi, kao i da je sve što se dogodilo bilo isključivo uz njeno odobrenje. Sudija koji je radio na ovom slučaju se nije složio sa ovim iskazom i ovakve navode nije uzeo u obzir, već je konačnu presudu obrazložio na sledeći način:

Kriva je jer je kao odrasla uračunljiva osoba iskoristila mladost i maloletnost svoje žrtve – naveo je on i osudio Čaićevu, koja je tada imala 34 godine, na zatvorsku kaznu, koja je i potvrđena nakon žalbenog postupka osuđene.

Osuđena žena je sve vreme tokom istrage i suđenja bežala od novinarskih ekipa, a meštani naselja iz kog potiče i prva žena pedofil u Srbiji se slabo sećaju ovog nemilog događaja.

O tome se uopšte nije govorilo, svi su prećutkivali stravičnu informaciju. Znate kako je nezgodno kad se tako nešto dogodi u selu. Velika je sramota bila ta veza, pa još između dve žene – ispričali su meštani koji nisu želeli dalje da otkrivaju detalje u vezi sa ovom ženom. Jedino što se o njoj danas zna jeste da je izbeglica poreklom iz Siska u Hrvatskoj i da je tokom devedesetih godina došla u Obrenovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading