Slučaj "Jovanjica 2": Potvrđena optužnica protiv Koluvije, odbijene sve žalbe

Autor:

Hronika

19.03.2021

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije i drugih okrivljenih u predmetu poznatom kao "Jovanjica 2", među kojima je i pet pripadnika BIA i MUP-a.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
Foto: Ilustracija

Portparolka suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da su ovom odlukom odbijene sve žalbe odbrane i potvrđeno prvostepeno rešenje suda od 12. januara, kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal od 24. novembra.

Apelacioni sud smatra da je, ceneći sve dokaze prvostepeni sud pravilno potvrdio optužnicu, nalazeći da "u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja čiji nivo je podignut na stepen opravadane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela na način i u vreme kako im je to optužnicom stavljeno na teret".

Optužnicom se u ovom slučaju okrivljeni se terete za više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" optužen je kao organizator i ove grupe, kao i grupe kojoj je suđenje u toku zbog neovlašćene proizvodnje marihuane na Jovanjici radi dalje prodaje.

Prva grupa, na čelu sa Koluvijom uhapšena je u novembru 2019. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

U julu 2020. uhapšeno još 7 ljudi

U nastavku istrage o poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica u julu prošle godine uhapšeno je još sedam osoba, a jedna je još u bekstvu. Ova potvrđena optužnica se odnosi na njih.

Nakon pravosnažnosti optužnice, očekuje se da sud uskoro zakaže početak suđenja koje će javnost moći da prati.

Mediji su preneli da su među njima policajac Milan Kendija - bivši načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova, zatim Zoran Baštovanović - bivši šef odseka za Beograd Odeljenja za korupciju, kao i radnici BIA Radovan Bojović, Alekandar Tošić i Branislav Radovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading