SUĐENJE ZA UBISTVO NA PUMPI: Snimak izazvao HAOS U SUDNICI, svi različito videli isti video!

Autor:

Hronika

19.03.2021

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamere na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, na kojoj je 25. maja 2017, ubijena radnica Kristina Kaplanović (20), zabeležile su beg ubice, ali na današnjem suđenju pred Višim sudom gde su snimci ponovo pregledani, oni opet nisu pružili odgovor na pitanje da li je na njima optuženi Miloš Srebrić.

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić zvani Flekica

- Sudija, čovek na snimku ima belu duksericu, jaknu ili majicu. Zašto vi zaključujete da je to duks ili jakna, a ne majica i opredeljujete se da je svetlija boja , a ne bela - pobunio se advokat Vladan Jevtić koji sa Jugoslavom Tintorom brani Srebrića

Sudija Marina Anđelković je utvrdila su snimci crno beli i da zato ne može pouzdano da kaže koje boje je odevni predmet na gornjem delu tela muškarca, koji beži sa pumpe,  ali da je sigurna da nije u pitanju majica. 

Jevtić je i dalje negodovao sve dok se nije umešao član sudskog veća, sudija Zoran Božović koji ga je opomenuo, a za razliku od njega zamenik tužioca je tražio da se branilac kazni. Srebrićevi branioci su se tada pozvali na svedočenja Rokvića i jednog od svedoka, istakavši da su obojica rekli da je Flekica te kritične noći nosio tamnu odeću, odnosno crnu majicu i šuškavac tamne boje. 

Zanimljivo je da su predstavnici medija jedini uočili da muškrac sa snimka u begu, u levoj ruci ima nešto nalik pištolju. 

Tokom pregleda snimaka sa kamera šest i osam, zamenik tužioca je primetio da muškrac za kog se osnovano sumnja da je ubio Kristinu, prilikom bega sa pumpe nosi nešto u desnoj ruci.

- U desnoj ruci on ima nešto svetle boje, ali ne vidi se šta - rekla je zamenik tužioca i već u ovoj fazi postupka izjasnila se da će uložiti žalbu na presudu ubeđena da sudija danas nije ispoštovala zakonsku obavezu prilikom usvajanja, odnosno odbijanja dokaznih predloga. 

Zastupnik oštećene porodice Kaplanović, advokat Jovana Šubarić zatražila je reč da bi iznela svoje zapažanje. 

- Ispod dukserice ili jakne koja je otkopčana vidi se da begunac ima crnu majicu- rekla je Šubarić, ali se sudija nije složila sa njom.  

Prepucavanja između zamenika tužioca i Srebrićevih advokata nastavila su se tokom čitavog pretresa, i advokat Jugoslav Tintor joj je u jednom trenutku odbrusio.

- Bolje vi brinite gde vam je ključnih pet minuta - rekao je Tintor aludirajući da su policija i tužilaštvo montirali snimke i isekli ključne delove  i time prikrili učešće Stefana Rokvića u zločinu zbog njegovog uticajnog oca, biznismena Daniela Rokvića, muža pevačice Dijane Janković. 

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Stefan Rokivić

Da podsetimo, tokom suđenja već su gledani snimci sa kamera pumpe na kojoj se desila oružana pljačka u kojoj je stradala Kaplanovićeva. Međutim, kamere su snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 do 22.35 sati kada se zločin dogodio.

Za ubistvo Kristine Kaplanović optužen je Miloš Srebrić zvani Flekica, ali on je negirao sve optužbe koje je u svojoj odbrani u tužilaštvu na njegov račun izneo Stefan Rokvić koji je u ovom postupku optužen za neprijavljivanje krivičnog dela. Rokvić je iskaz dao u Tužilaštvu i u sudnici nije želeo da iznosi odbranu, niti da odgovara pitanja, već je ostao pri onome što je rekao pred tužiocem. Tada je ispričao da se te kobne večeri 25. maja 2017. godine u svom poršeu po gradu vozao sa Srebrićem i da su krenuli u njegovo selo kod Velike Plane. Srebrić mu je kod pumpe rekao da stane na autoputu da uzme nešto, a kad se vratio bio je uznemiren, znojav, bilo mu je muka, pa je povraćao, a za pojasom mu je video pištolj. 

Na drugoj strani, Srebrić je priznao da se te noći jeste vozio sa Rokvićem, kao i da su se povremeno družili i zajedno drogirali.

Osporavaju veštačenje Rokvićevog mobilnog telefona

Branioci Miloša Srebrića su sudu dostavili primedbe vezane za izveštaje veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića kao i na njegove usmene iskaze koje je dao na prethodnim ročištima, tokom ispitivanja, te je sudija naložila da se Vasiljević izjasni tim povodom na narednom ročištu u aprilu, kada će biti ispitan i još jedan svedok. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading