Komšije čuvenog niškog kardiologa kog je kao roba držao bračni par: Po ceo dan je sedeo na klupi, nit je pio, nit jeo!

Autor: Republika

Hronika

19.03.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor J. G. (67) iz Niša kog su, kako se sumnja, vanbračni supružnici N. N. (46) i D. P. (34) držali u ropskom odnosu radi eksploatacije njegovog rada ne želi da govori o situaciji u kojoj se našao, samo je kratko izjavio: Ma daj... Reću ću sve tamo gde treba!

RepublikaFoto: pixabay.com
Čuveni lekar prošao pakao

J. G. je inače ugledni niški kardiolog. On je odbio da govori o ovom slučaju, koji je otkriven prekjuče kada je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv vanbračnih supružnika, i koji je šokirao srpsku javnost.

Reporter „Blica“ pronašao je doktora juče u porodičnoj kući u opštini Palilula, na njegovoj kućnoj adresi, gde živi sa suprugom i dvema ćerkama. Na pitanje novinara šta se desilo, J. G. je odgovorio:

"A šta se desilo?" Potom je dodao: "Reću ću sve tamo gde treba", a potom je zatvorio prozor na kući, izvinjavajući se zbog promaje.

Dr J. G. je od jesenas skoro svakodnevno viđan ispred zgrada u Ulici Radnih brigada 1, gde je prododio dane.

- Stanari su jesenas počeli da ga viđaju. Dođe ujutru i presedi i prestoji do duboko u noć. Sedeo bi po ceo dan ispred zgrade na klupi, pogrbljen. Nit jede, niti pije. Stanari su ga posle viđali i kako stoji u hodniku u mraku. Isprva su se malo plašili, ali su ubrzo videli da je bezopasan. Stajao je kao kip. Čudili su se ljudi kako niko ne dođe da se zainteresuje za njega - kaže jedan od stanara zgrade u ulici Radnih brigada za Blic.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ugledni lekar ne želi da priča o užasu kroz koji je prošao
Osumnjičeni za trgovinu ljudima

Više javno tužilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih N. N. i D. P, oboje iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl. 388 st. 1 KZ kao saizvršioci.

- Sumnja se da su okrivljeni u periodu od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J. G. iz Niša u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

I ranije maltretirao doktore

Uhapšeni Nišlija N. N. sredinom februara je hapšen zbog sumnje da je G. D, načelnika internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, podstrekivao na zloupotrebu službenog položaja.

Kako je 19. februara saopštilo Više javno tužilaštvo G. D. se sumnjičio da je kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N. N., kao i većeg broja civilnih lica koje je isti dovodio, pri čemu ga je N. N. dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema, i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
itsamikkie

28.05.2022 14:40

Ja bi samo komentar o doktoru Goranu Damjanoviću nsčelniku kardiologije u vojnoj bolnici koji se ovde spominje Prvo radi se o jednom vrsnom doktoru i stručnjaku.. Drugo naš zakon o zdravstvenom osiguranju ne pravi razliku između civila i vojske, problem je što su to "regulusali" uredbama da jedni drugima otimaju pare, a to nije krivično delo...ja kao vojni osiguranik sam više puta išao u civilne klinike na lečenje... A sada moj slučaj sa navedenim doktorom.. Mojim nepromišljenim postupcima ugrozio sam sebi zdravlje (da ne detaljišem), i dobio upalu srčanog mišića i "zaglavio" u Vojnoj Bolnici u Nišu, na odeljenju Kardiologije, zbog jakih bolova u srcu❤️, i visokog pritiska...Primio me je lično Načelnik Odeljenja Kardioligije Pukovnik Doktor GORAN DAMJANOVIĆ, koji je i prihvatio da me vodi kao svog pacijenta ...Naložio je sve moguće dijagnostičke metode i prepisao adekvatnu terapiju, tako da sam ja stao ponovo na svoje noge (ozdravio) u rekordnom roku za nekih 7 dana, iako je situacija bila kritična i veoma ozbiljna...Na odeljenju Kardiologije sprijateljio sam se skoro sa svima od medicinskog osoblja, jer su zaista puni pažnje i empatije..A sad za docu koji me je ekspresno izlečio, mogu da kažem da je to jedan veliki FILANTROP, HUMANISTA I VRSTAN STRUČNJAK, KARDIOLOG ...i ne samo to, sprijateljili smo se , tako da mogu da još dodam da je u pitanju VELIKI ČOVEK, PORED TOGA ŠTO JE VELIKI STRUČNJAK (KARDIOLOG)...želeo na neki način da mu se odužim, međutim on to nije prihvatio , ali je popustio iz razloga da me ne uvredi, što opet jednosmerno vodi zaključku da je to i SKROMAN I POŠTEN DOKTOR...moja lična osećanja su zadovoljstvo što sam dobio priliku da mu se bar malo odužim....da ponovo spomenem i medicinsko osoblje na odeljenju kardiologije, svi su prijateljski raspoloženi, predusetljivi, i puni razumevanja...a sa medicinske strane i brzi (efikasni), jer kada god mi se stanje pogoršalo ekspresno su reagovali inekcijama i merenjem pritiska i rađenjem ekg-a...Ja prijatnije iskustvo u bolnici nisam imao ni na VMA....Eto da zaključim ranije sam izgubio i veru i poštovanje u doktore, ALI DOKTOR DAMJANOVIĆ JE USPEO DA SVE TO PREOKRENE... JOŠ JEDNO VELIKO HVALA VELIKOM DOKTORU I OSOBLJU KARDIOLOGIJE VOJNE BOLNICE U NIŠU....♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️