(FOTO) POČELO JE! Nemanja Manjak na ispitivanju u SBPOK: AFERA "CARINA" DOBILA NOVI ČIN

Autor: Republika

Hronika

17.03.2021

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru istrage mafije koja je u proteklom periodu sprvodila mnogobrojne malverzacije na carini, u SBPOK priveden je i Nemanja Manjak, jedan od najbližih saradnika Miloša Tomića, bivšeg direktora Uprave carine, koji je juče takođe priveden na informativni razgovor.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Privođenje Nemanje Manjka u SBPOK

Time se praktično obistinjuje ono što su najavili Republika i Srpski telegraf samo dan ranije, kada smo pisali da policija i tužilaštvo imaju spisak od 15 ljudi za koje se sumnja da su učestvovali u malverzacijama na carini.

U toku je opsežna provera svega što se radilo na graničnim prelazima, carinskim terminalima, ali i u centrali Uprave carina. Pod lupom je nekoliko desetina ljudi, niko, naravno, nije unapred proglašen krivcem, ali je već sada jasno da se muljalo na sve strane. Kokeza, Vrbaški i drugi čija su imena pominjana u javnosti samo su vrh ledenog brega. Po svemu što je do sada isplivalo, čini se da će javnost biti šokirana saznanjima do kojih će se doći u istrazi - rekao je naš sagovornik i dodaje da se posebno ispituje saradnja ove grupe sa klanom Veljka Belivuka.

Podsetimo, juče je na informativni razgovor priveden i Miloš Tomić, nekadašnji direktor Uprave carina.  Tomić je ispitivan o malverzacijama teškim na stotine miliona evra, u koje je umešan veliki broj ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading