Ne isključuje se mogućnost da je Cvijan skončao nasilnom smrću: Telo bivšeg Tadićevog savetnika isplivalo na obali Dunava

Autor:

Hronika

16.03.2021

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom zainteresovanosti medija za informacije u vezi sa smrću nekadašnjeg savetnika Borisa Tadića Vladimira Cvijana, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je saopštilo da je njegovo telo pronađeno 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vladimir Cvijan

- U konkretnom slučaju, dežurni tužilac je obavešten da je 5. januara 2018 godine na 1.164 kilometru desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko 7 metara od obale, zatečen, u tom trenutku NN muški leš - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

U tom saopštenju se ističe i da je nakon toga naložena obdukcija, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti.

Tužilaštvo napominje da je nakon dostavljanja izveštaja policije i obdukcionog zapisnika sa toksikološkim analizama utvrđeno da je u pitanju Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koji je preminuo "usled utapanja".

- Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, a iz rezultata toksikološkiih analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo. Kako nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. godine - precizira tužilaštvo.

Takođe, u saopštenju se navodi da u proseku na mesečnom nivou ovo tužilaštvo naloži između 50 i 60 obdukcija u sličnim situacijama, radi utvrđivanja uzroka smrti i identiteta preminulih lica. Takvi predmeti se nakon dostavljanja izveštaja i obdukciomg nalaza arhiviraju, kažu u tužilaštvu.

Tužilaštvo je pojasnilo i svoja ovlašćenja u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, odnosno da nalaže obdukcije u svakom slučaju kada okolnosti pod kojima je smrt nastupila ne isključuju mogućnost da je ona nastupila u vezi sa eventualnim izvršenjem krivičnog dela, a obdukcija je obavezna ukoliko je identitet leša nepoznat, piše Mondo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading