(FOTO) Pokušao da iznese iz Srbije INVESTICIONO ZLATO: Sakrio u džepu sakoa, pa ispričao laž u koju ni deca ne bi poverovala!

Autor:

Hronika

16.03.2021

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlato u formi zlatnika i investicionih pločica, vredno više od milion dinara zaplenjeni su na prelazu Gradina od stranih državljana, koji su džipom Maserati Levante nemačkih tablica putovali ka Turskoj, saopštila je danas Uprava carina.

Foto: Uprava carina
Zaplenjeno zlato na Gradini

Nemački i švedski državljanin na izlazu iz Srbije juče nisu carinicima prijavili ništa osim ličnih stvari i dozvoljene gotovine, ali su u džepu sakoa vozača pronađene dve investicione zlatne pločice i dva dukata od najfinijeg zlata ukupne težine skoro 200 grama.

Putnik je carinicima rekao da se zlato slučajno našlo u džepu, jer se njime pre puta igrala njegova ćerka, a on je zaboravio da ga izvadi pre puta.

O sudbini vrednog investicionog zlata i dukata odlučivaće nadležni prekršajni sud u hitnom postupku, navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava carina

Zaplenjeni zlatnici su južnoafrički Krugerandima iskovani 1975. i 2019. godine koje carinici do sada nisu otkrivali.

Navodi se da su to među najrasprostranjenijim zlatnicima na svetu a proizvode se od zlata iskopanog u Južnoj Africi, te je na jednoj strani lik Pola Krugeranda, koji je bio predsednik ove države u drugoj polovini 19 veka a na poleđini južnoafrički nacionalni simbol antilopa springbok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading