JEDINA POŠTENA! Tijana Ajfon jedina pristala na poligraf od svih saslušanih zbog sumnjivih veza sa Veljom Nevoljom! EVO I KAKVI SU REZULTATI!

Autor: Republika

Hronika

14.03.2021

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od svih saslušanih u SBPOK zbog veza s mafijom Veljka Belivuka samo je Tijana Ajfon pristala na poligraf i nije pala na ispitivanju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/E-stock/starsport

Starleta Tijana Maksimović (28), zvana Tijana Ajfon, jedina je "dokazala poštenje" od svih saslušanih u policiji zbog sumnjivih veza s mafijaškom grupom Veljka Belivuka, piše Informer!

Ajfonka je "iz prve" pristala na poligraf za razliku od Slaviše Kokeze, Dijane Hrkalović i Vladimira Vuletića, koji su učinili sve da, na ovaj ili onaj način, izbegnu detektor laži! Kokeza se pravdao da ga je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović savetovao da ne ide na poligraf (!?!), dok su Hrkalovićeva i Vuletić izbegli detektor izgovarajući se zdravstvenim problemima.

Bez oklevanja

Tijana Ajfon je na saslušanje privedena 2. marta, zajedno sa "koleginicom" Milicom Živanović (30), zvanom Mimi Oro.

Tijana i Mimi su u više navrata snimljene kako dolaze u "štek bunker" Veljka Belivuka i njegove bande na Partizanovom stadionu. Osim toga, Tijana je u jednom periodu bila verena sa Milovanom Tadićem Miksom, koji je uhapšen zajedno sa Belivukom 4. februara. Miksa je jedan od najbližih Veljinih saradnika i bio mu je šef obezbeđenja. Nakon što su Tijana i Tadić raskinuli, starleta je nastavila da se "druži" sa pripadnicima Belivukove bande, jer joj je imponovalo da bude u društvu "žestokih momaka" - objašnjava izvor Informera.

Činjenica je, kaže sagovornik, da Tijana Maksimović nije neki bitan faktor u klanu Velje Nevolje, ali je ona iskreno odgovorila na sva pitanja inspektora kad je privedena u SBPOK, i rekla je sve što zna o Belivuku i njegovim saradnicima.

- Ajfonka nije ništa krila i kad joj je ponuđeno da ide na poligraf, pristala je bez imalo oklevanja. Na kraju je "prošla" na svim pitanjima... Pošto ona realno i ne zna puno o poslovima Belivukovog klana, postoji mogućnost da ju je on zapravo zloupotrebljavao da mu završi neke poslove, a da ona toga i nije bila svesna. Između ostalog, sumnjalo se da je Tijana "oprala" izvesnu količinu novca za klan tako što je kupovala nekretnine za njih, ali će o njenoj daljoj sudbini u ovom postupku odlučiti tužilaštvo. Ako bude dovoljno dokaza, odgovaraće pred sudom ili će eventualno možda biti i svedok-saradnik - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, inspektori su i sami primetili da je starleta na saslušanju svakako pokazala da je iskrenija i hrabrija od mnogih državnih funkcionera i "moćnika" koji su privođeni zbog saradnje sa klanom Velje Nevolje.

Rat klanova

Policija je, podsetimo, u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", zatim Veljinu desnu ruku Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se za više ubistava, iznude, reketiranje i preprodaju droge.

Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji. Ovaj klan poznat je po surovim ubistvima i rasturanju velikih količina droge. Sumnja se i da je Belivuk lično učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika konkurentskog "škaljarskog klana".

 

To nikom u SBPOK nije promaklo. Kokeza je, na primer, na saslušanju bio vidno nervozan i uplašen i nemušto se pravdao da nema nikakve veze sa Belivukovom bandom, iako postoje čvrsti dokazi da su bili u kontaktu, a sumnja se da su zajedno umešani i u milionske švercerske poslove - prenosi naš sagovornik i naglašava da se predsednik FSS više puta pozivao na predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, koji ga je, navodno, savetovao da ne ide na poligraf.

- Što se tiče bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, ona je došla na saslušanje najstrašnije nakljukana lekovima za smirenje i samo je, na sva pitanja, ponavljala "ne znam" i "ne sećam se". Poligrafista u takvom stanju nikako nije mogao da je ispita...

Na drugoj strani, kako je napomenuo naš izvor, bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić delovao je nadmeno i drsko na saslušanju.

Šestorica policajaca pala na poligrafu

Šestorica policijskih funkcionera saslušana su u SBPOK u okviru istrage prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice. Sva šestorica su najpre negirali da su učestvovali u tome, pa su čak i pristali na poligraf, a onda su svi pali na njemu!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je da je istraga o prisluškivanju predsednika završena.

- Mi smo sve dokaze predali nadležnom tužilaštvu. U tim dokazima obrazložena je i uloga bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović i drugih policijskih funkcionera - rekao je Vulin.

 

Pokušavao je da impresionira inspektore nekim latinskim izrekama i poznavanjem prava. Bilo je očigledno da je sve vreme skretao temu kako bi izbegao da odgovara na nezgodna pitanja o tome da li je koristio drogu i da li je imao seks sa maloletnim dečacima, jer se time ranije hvalio u prepiskama sa prijateljima. Takođe, izbegao je i da priča o snimku razgovora sa Belivukom, gde su jedan drugom izjavljivali ljubav... Vuletić je najpre pristao na poligraf, a kad je došao u prostoriju za testiranje, iznenada se "setio" da je teško bolestan, da je na jakoj insulinskoj terapiji zbog dijabetesa i da ima visok krvni pritisak, zbog čega nije mogao da bude testiran - kazao je sagovornik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading