OTKRIVENA NEČUVENA MALVERZACIJA NAFTOM U LUCI SMEDEREVO! Raskrikan ceo mehanizam krađe!

Autor: Republika

Hronika

13.03.2021

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom vanredne kontrole domaćeg broda u luci Smederevo, carinici su otkrili da nedostaje više od 95 tona nafte tržišne vrednosti od oko 15 miliona dinara, saopštila je danas Uprava carina.

RepublikaFoto: youtube.com/Reuters
Ilustracija

Navodi se da je juče obavljena kontrola značajna jer je raskrinkan mehanizam kojim je brodska posada, verovatno u dužem periodu, vršila milionske malverzacije s pogonskim gorivom.

Brod je pri ulazu i izlazu iz Srbije imao nerealno velike količine goriva za šta ne postoji ekonomska opravdanost, a sumnju je izazivalo i to da je posada zbog nemogućnosti lociranja u našim teritorijalnim vodama isključivala elektronski sistem za praćenje plovila.


- Prilikom poslednje detaljne kontrole ovog broda, koji je u luku Smederevo pristao zbog utovara rude, otkriveno je da je brod opremljen mehanizmom za lažiranje pri merenju goriva, zahvaljujući kojem se prilikom kontrola uvek očitava ona količina nafte koja odgovara brodskoj posadi - objašnjeno je u saopštenju Uprave carina.

Carinici su potpunom demontažom jednog mernog mesta otkrili da se ispod poklopca nalaze lažne sonde u vidu epruveta i cevi, kao i da je količina nafte u brodskom tanku neuporedivo manja od prethodno očitane.

Konstatovano je da na brodu ima jedva nešto više od 5.000 litara nafte, i da upoređivanjem s brodskom dokumentacijom nedostaje količina od 95.508 litara ove akcizne robe.

Saopšteno je da su slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, koji će se zbog postojanja elemenata krivičnog dela baviti daljom istragom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading