MAFIJAŠI BEŽE U KARIPSKU OSTRVSKU DRŽAVU: Dominikana raj za srpske kriminalce!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Milutinović Snajper (35), vođa navijača Vojvodine, pobegao je nakon hapšenja na Jahorini u Dominikansku Republiku, u kojoj je nedavno uhapšen saradnik "kavačkog klana" Nikola Džoni Vušović (31), a tamo je utočište od srpskih istražitelja pronašao i Uroš Vujović (21), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića, osumnjičen za brutalno prebijanje Nikole Ćuluma (22) na stadionu "Karađorđe".

Foto: Printscreen

Srpska mafija već neko vreme je glavna u Južnoj Americi u trgovini narkoticima, koji odatle preko Kariba putuju do Evrope. S tog trona skinuli su meksički i kolumbijski narko-kartel. Nikola Džoni Vušović uhapšen je u Dominikanskoj Republici, gde je krijumčario kokain koji je za "kavački klan" brodovima putovao do zapadne Evrope.

- Najviše srpskih kriminalaca krije se u Dominikani, a ima ih nekoliko hiljada. Sada su im se pridružili Snajper i Vušović. U toj karipskoj zemlji nesmetano švercuju drogu koju šalju do španskih luka, odakle se distribuira širom Evrope - kaže izvor iz istrage.

Milutinović je na Jahorini uhapšen 3. marta sa vozačem G. N. zbog šverca oružja, ali su sutradan pušteni na slobodu. On je javnosti poznat kao član uprave FK Vojvodina, nekadašnji predsednik FK Kabel, ali i vođa navijača ovog kluba, koji je učestvovao u brojnim nasilnim napadima. Među njima mu se pripisuje i naručivanje prebijanja Nikole Ćuluma na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. On je 1. februara udaran pesnicama, nogama i drvenim palicama, a među batinašima je bio i Uroš Vujović, sin fudbalskog sudije Maja Vujovića. Ćuluma su tukli sat vremena, skinuli mu farmerice i donji veš, pa su ga tako nagog udarali palicama. Kako bi ustajao, tako su ga ponovo udarali dok ne bi pao, uz reči da je cinkara i da namešta svoje navijače.

Potraga za odbeglim Srbinom

Srbin Nebojša Gačanović uhapšen je 2012. u Dominikanskoj Republici kao član kriminalne grupe Hrvata Zlatka Ugarkovića zbog šverca 180 kilograma kokaina. Međutim, on je uspeo da pobegne iz zatvora i za njim je raspisana Interpolova poternica. Iz zatvora je pobegao, najverovatnije, zahvaljujući mitu.

- Zatvori u Dominikanskoj Republici su pravi pakao. Previše zatvorenika spava na podu u nehigijenskim uslovima, okruženi pacovima. Samo oni koji imaju novca poput velikih krijumčara kokaina mogu da prokrijumčare telefon, naručuju hranu, ali i da potplate čuvara da bi "zaboravio" da zaključa ćeliju - objasnili su lokalni mediji.

Vušović se vodi kao potencijalni naslednik Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, a među svojim kriminalnim saradnicima poznat je kao jedan od najbrutalnijih članova koji sarađuju sa "kavačkim klanom", zbog čega ga zovu i Ludi Džoni.

Nakon što ga je Lazar Vukićević ranio u noge tokom jednog sukoba, posle čega je počeo da šepa, povezuje se i s njegovom otmicom, ili čak i ubistvom. Najnoviji podaci iz istrage ukazuju i da je Vušović povezan sa ubistvom vođe navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomira Markovića Kiće (39). Sumnja se da je Džoni učestvovao i u ubijanju čelnih ljudi "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini u januaru prošle godine.

Ludi Džoni sada u dominikanskom pritvoru čeka ekstradiciju u Srbiju.

Pljačkaš nađen mrtav u apartmanu

Marko Kahriman (40) pronađen je mrtav 2018. u apartmanu letovališta Puerto Plata. On je odranije srpskoj policiji poznat po pljačkama i posedovanju droge. Njega je pronašla sobarica sa prostrelnom ranom na glavi. Najpre se sumnjalo da je reč o kriminalnom obračunu, da bi se kasnije utvrdilo da je najverovatnije reč o samoubistvu jer su vrata njegovog apartmana bila zaključana.

- Za Markom je bila raspisana poternica 2007. zbog razbojništva. Osuđen je na tri meseca uslovne kazne jer je metalnom cevi pretukao jednog mladića. Privođen je i zbog posedovanja marihuane. Tokom 2008. i 2009. sumnjalo se da je deo grupe Marka J., koja se bavila oružanim napadima transporta novca. Napustio je Srbiju 2010. Istraga u Dominikanskoj Republici nije isključila mogućnost i da je Marko izvršio samoubistvo - govorio je izvor za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading