(VIDEO) OVAJ SNIMAK JE BIO ZABRANJIVAN: Ovako se Zvezdan Jovanović pripremao za ATENTAT na Zorana Đinđića, isprobavao pušku 10 dana pre ubistva

Autor:

Hronika

12.03.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Jovanović je na Fruškoj gori pokazao mesto na kom je isprobavao pušku desetak dana pre ubistva premijera.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Zvezdan Jovanović

Atentat na Zorana Đinđića opet je dospeo u žižu javnosti nakon izjave Dragana Vasiljkovića (65).

Naime, Vasiljević, poznatiji kao Kapetan Dragan, izjavio je da će se lično angažovati da  Zvezdan Jovanović (56) koji je osuđen za ubistvo Đinđića, izađe iz zatvora.


Ubrzo nakon te izjave, na društvenim mrežama je počeo opet da se deli snimak od pre nekoliko godina, a na kojem Jovanović govori o pripremi atentata na Đinđića u prisustvu advokata, istražnog sudije, tužioca i inspektora na Fruškoj Gori, piše Mondo.

Reč je o snimku koji je emitovan tokom akcije "Sablja", ali je godinama bio zabranjen za prikazivanje.

Jovanović je pred kamerama jedino priznao da je vežbao pucanje iz snajpera, dok na pitanje da li je on usmrtio premijera, nije hteo da odgovori.

- Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš? - upitala ga je žena policajac, na šta je on odgovorio:

- Ma nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to -  rekao je on tada.

Nakon toga, ona ga je pitala da li je bio sam ili je još neko bio u njegovom društvu, a on je rekao da je s njim bio i njegov kum Mile Luković, a na pitanje policije da li je to oružje kojim je premijer ubijen, Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi.

U opisu snimka na internetu navedeno je da je Jovanović, osuđen kao ubica premijera Đinđića na 40 godina, u prisustvu svog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativca UBPOK-a 2003. godine

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading