SKANDAL U ŠKOLI U JAGODINI! Učiteljica ispesničila desetogodišnjeg učenika!?

Autor: Republika

Hronika

11.03.2021

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Osnovnoj školi "Joca Milosavljević" u Miloševu, nadomak Jagodine, učiteljica S. J. maltretirala je mog sina P. D. (10), tvrdi Nebojša Danković i dodaje da je sve kulminiralo kada je udarila dete pesnicom u desnu ruku u školskom toaletu.

Otac ističe da je dečak odličan učenik sa svim peticama, ali da trpi nasilje od svoje učiteljice i da je svakodnevno dolazio iz škole pod velikim stresom. A onda se fizički napad, prema njegovim rečima, desio 25. februara.

Mešala se u odnose

- Uplašenog sina sam odveo u Dom zdravlja Jagodina. Oni su pozvali policiju. Posle našeg saslušanja u policiji, škola je sazvala komisiju i učiteljica je obećala da se ništa od toga neće ponoviti i nastavila je sa radom. Dete je istraumirano i trenutno ne ide u školu - priča za Kurir Nebojša, koji se sam brine o sinu nakon smrti supruge:

- Ja nisam poslao dete u školu da ga neko tuče, već da ga obrazuje. Danković ističe da je učiteljica njegovom sinu polomila lenjire govoreći da je to kinesko go*no, iako su kupljeni u knjižari.

 

 Ministarstvo šalje inspekciju i pedagoške savetnike

Iz Ministarstva prosvete rekli su za Kurir da nisu bili upoznati sa slučajem dok informaciju nisu dobili od Kurira. Opštinska prosvetna inspekcija će izaći na teren, a angažovani su i pedagoški savetnici koji će izvršiti nadzor. Iz Gradskog centra za socijalni rad Jagodina potvrdili su da ih je policija obavestila o slušaju i da je proces u toku ispitivanja.

 

- Jednom prilikom je detetu dala domaći zadatak da se pismom obrati babi i dedi, roditeljima pokojne majke, sa kojima nismo u dobrim odnosima. Ona zna to i opet tera dete da se obraća njima. Učiteljica se mešala u naše odnose, vređala me, govorila da sam lažov, a detetu je pričala da sam antihrist i da čekam da zaspi da ga se otarasim kao i njegove majke. Ona aludira da sam ja ubio suprugu! Mene je zvala telefonom i pretila mi: "Videćeš kako će bog sve da ti vrati, gledaćeš svoje dete kako ispašta".

Direktor Doma zdravlja Jagodina dr Darko Miletić potvrdio je za Kurir da je dete 25. februara došlo na pregled i da ga je pregledala dr Biljana Rančić.

- Doktorka je utvrdila da je dete imalo otok na korenu desne šake i da nije moglo da pomera prste od udarca. Detetu je pružena medicinska pomoć, razgovor sa psihologom i obaveštena je policija o slučaju.

Učiteljica ćuti

Iz Policijske uprave Jagodina je saopšteno za Kurir da su obavili razgovor sa ocem deteta, učiteljicom i rukovodstvom škole:

- O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad i dostavljen im je izveštaj.

Direktorka škole Snežana Milisavljević nije htela da govori o tome.

- Uopšte ne želim da razgovaram na ovu temu - rekla je direktorka i spustila slušalicu.

Isto je odreagovala i dečakova učiteljica S. J.

- Ne želim da dajem nikakve izjave povodom ovog slučaja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading