Tužilaštvo odredilo pritvor do 30 dana Goranu Papiću! OSTAJE IZA REŠETAKA!

Autor: Republika.rs

Hronika

10.03.2021

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Papić

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja osumnjičenog doneo je rešenje kojim je Papiću određen pritvor do 30 dana.


Pritvor je određen zbog potencijalnog uticaja na svedoke, navode se u saopštenju Višeg suda.

Protiv rešenja osumnjičeni Papić i njegov branilac imaju pravo žalbe.

Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Mediji su preneli da je u pitanju vozilo Marka Miljkovića koji se zajdno sa Veljkom Belivukom tereti da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja... Istoga dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva s policijskim službenicima MUP-a Srbije. Za krivično delo za koje se tereti preti mu zatvor do osam godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mily

11.03.2021 08:24

Srbija vise nije zemlja kojom ce upravljati kriminalni miljei, sto se ocigledno mnogima nije svidelo! Kada se zavrsi sa hapsenjem svih mafijasa, nase ulice bice mirnije i sigurnije za buduce generacije!