BELIVUK KRVAVI KEŠ PRETVARAO U BITKOINE! Šokantno otkriće policije u istrazi protiv Velje Nevolje!

Autor: Republika

Hronika

10.03.2021

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk je u prethodne dve godine kupio bitkoine za više od pet miliona evra, pokazala su operativna saznanja policije!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velja Nevolja keš pretvarao u Bitkoine

Ovaj novac je sada gotovo nemoguće pronaći i zapleniti ga, jer se kriptovalute mogu kupiti i prodavati samo uz posebne šifre poznate jedino vlasniku. Osim toga, vrednost bitkoina samo od prošle godine uvećana je za skoro sedam puta, pa je za toliko porasla i Belivukova investicija.

Među članovima kriminalne grupe na čijem čelu je bio Velja Nevolja, a koja je uhapšena 4. februara, bio je i jedan ozbiljan programer, koji je završavao te poslove.

- Taj mladić je pomogao Belivuku da nabavi šifrovanu aplikaciju " Skaj", preko koje su članovi bande komunicirali i slali snimke mučenja i kasapljenja. Međutim, sumnja se da je taj programer pomogao Velji  i da sakrije ynačajan deo novca od kriminala tako što su preko šifrovanih i tajnih podataka kupovali kriptovalute. Procenjuje se da je na taj način sakriveno najmanje pet miliona evra - kaže izvor Informera iz istrage.

Stručnjak za ovu oblast je objasnio kako funkcionišu kriptovalute.

- Prilikom kupovine bitkoina, otvorite poseban virtuelni novčanik, kojem pristupate uz šifru koja je poznata samo vama. Ako poželite kasnije da prodate bitkoin, opet ga ponudite na tržište preko internet berze i zamenite ga za novac - objašnjava stručnjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading