ELEZ PRETIO SMRĆU VUČIĆEVOJ DECI! Advokat "KAVČANINA" otkrio sve detalje hapšenja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Elez je pred pet policajaca pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ja sam bio izbezumljen, kaže Duško Tomić, advokat "kavčanina" koji je nedavno izručen Bosni i Hercegovini. Tomić kaže da je 2. marta posetio Eleza u pritvoru da bi ga obavestio o izručenju Sarajevu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Darko Elez vređao Vučića i njegovu porodicu, tvrdi advokat Tomić

- Kada je pod lisicama ušao na razgovor sa mnom u prisustvu pet policajaca, počeo je sa užasnim psovkama i pretnjama predsedniku Vučiću. Bio sam zbunjen i izbezumljen. Policajci su ćutali. Ja sam državljanin Srbije, ovde sam završio škole, dolazi čovek koji je lišen slobode, koji sutra ide, a on preti smrću predsedniku države, u zatvoru! Mislio sam da se dogovorio sa policijom da proveri mene. Da pred policajcima preda mnom preti smrću Vučiću i Dodiku i sada ne znam šta da učinim - tvrdi Tomić.

On kaže da je pokušao da smiri klijenta i da ga upozori na posledice.

- Govorio sam mu: "Stani, stani, Darko! Pa znaš gde si! Ja te branim za ono što si radio do juče, a sada činiš teško krivično delo, a mene, kao advokata, izlažeš velikoj opasnosti" - otkrio je advokat.

On je dodao da mu je tim izjavama Elez stavio metu na čelo pošto je i dalje faktički njegov advokat. Elez je nakon izručenja Sarajevu rešio da svom braniocu da otkaz nakon osam godina.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić i Danilo Vučić

- Spor je nastao kada mi je Darko rekao da je ljut na mene jer je bivši direktor policije RS Dragan Andan izneo nešto što nije trebalo, a to je da je Elez trebalo da ga ubije, a da je tu informaciju dobio od advokata Duška Tomića. To je otišlo u etar i mnogi su me zvali, pa i brat Darka Eleza, tvrdeći da to nije korektno. Naravno da nije, ali moj cilj je bio da se zaustavi ubijanje i da se njih dvojica spoje, i jesu nakon toga i izmirili su se na neki način - opisuje advokat.

Elez je u decembru uhapšen u Batajnici, a do 2. marta je bio u ekstradicionom pritvoru, nakon čega je izručen Bosni. Pre samog izručenja na saslušanju je pričao o tajnama "kavačkog klana", a ispitivan je i o svojim vezama sa bivšom sekretarkom MUP Srbije Dijanom Hrkalović i kriminalcem Veljkom Belivukom.

Bosansko tužilaštvo ga tereti za više ubistava na području Istočnog Sarajeva 2018. i 2019, kao i za planiranje i pokušaje ubistava na području Bijeljine, te za iznude, zastrašivanja i druga krivična dela. Među tim zločinima su i likvidacije Siniše Milićevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.

U zatvoru u Sremskoj Mitrovici odležao je kaznu od devet godina zbog iznuda i droge, a na slobodu je pušten u novembru 2017.

U istom zatvoru sa krvnim neprijateljem

Darko Elez je u Bosnu iz Srbije izručen 3. marta, a sada je poslat u novootvoreni državni zatvor u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu, gde je na 20-godišnjoj robiji i njegov bivši kum, a sada smrtni neprijatelj Đorđe Ždrale jer su dosad već pokušavali da likvidiraju jedan drugog.
Elez i Ždrale su, kažu, jedan drugog pokušali da ubiju u više navrata zbog borbe za prevlast u podzemlju u Istočnom Sarajevu. Darka Eleza je pre nekoliko godina Ždrale upoznao u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, gde je ležao pet godina, od 1996. do 2001. Podseća se da su prvi problemi na relaciji Ždrale-Elez počeli 4. januara 2006, nakon što je Slaviša Bilinac rekao Ždralu da Elez namerava da ga likvidira. Na Ždrala je zatim 13. aprila 2006. pucano u Hrasnici, a za pucnjavu i pokušaj ubistva optužio je upravo Eleza.
Navodno, sukob je izbio i zbog Plejbojeve zečice Slobodanke Bobe Tošić, koja je prvo bila Elezova, a potom Ždralova devojka. Inače, u aprilu 2006. Ždrale je izbegao atentat, a navodno je upravo Tošićeva imala ulogu da ga namami na mesto gde su u zasedi čekale Elezove ubice.

 

Spasao ga od Kačavende

Advokat Duško Tomić prisetio se i zbog čega je pristao da brani jednog od najopasnijih kriminalaca na Balkanu.
- Spasao mi je život jer je Kačavenda sa svojom bandom hteo da me likvidira. Preda mnom ga je nazvao telefonom i rekao mu: "Vladiko, ako to učiniš, ja ću ti poslati 100 kilograma eksploziva, neće ti dlaku naći." Od tada je prestalo proganjanje i hvala mu. Zato sam ga pro bono branio osam godina, odnosno samo za 500 maraka. Ne želim da pričam o njegovom boravku u zatvoru jer sam mu bio advokat i ne želim da odam tu službenu tajnu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading