ŠOK PRIZNANJE OPTUŽENOG ZA UČEŠĆE U LIKVIDACIJI NIKOLE BOJOVIĆA: Ispičaću zašto sam bio u ulici u kojoj je ubijen!

Autor: Republika

Hronika

09.03.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratko Koljenšić, kome se pred Višim sudom u Podgorici sudi zbog pomaganja u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića 29. aprila 2013. u centru Beograda, izjavio je juče da se slučajno, baš u ulici u kojoj se ubistvo dogodilo, našao sa osobom čije ime nije želeo da kaže, jer se ne pominje u spisima predmeta.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Prema navodima optužnice, Slobodan Šaranović mu je obećao naknadu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem, zvanim Pitbul, likvidira Bojovića. Njih dvojica, kobnog jutra, čekali su da naiđe Bojović koji je kao i svakog dana nosio doručak bolesnom ocu, nekadašnjem direktoru beogradskog ZOO vrta, Vuku Bojoviću. Kako se navodi, Koljenšić je Cvetanoviću koji je pucao, dao signal da Bojović nailazi, a sve to su snimile i sigurnosne kamere.

Koljenšić je, međutim, kako pišu crnogorske "Vijesti", pred sudom izjavio da se slučajno našao sa Cvetanovićem 10 minuta pre zločina, baš u ulici u kojoj je ubijen Nikola.

- Kroz postupak ću objasniti zašto sam se baš u ulici u kojoj je ubijen Bojović dogovorio da se nađem sa licem čije ime ne želim da kažem, jer ga nema u spisima. Sa ovim licem sam kratko bio, rekao sam mu da ćemo se videti drugom prilikom i da žurim. Imam nameru da pribavim neke dokaze, onda će svima biti jasno. Tu sam Cvetanovića slučajno sreo, nisam znao da će biti u toj ulici, a da sam znao šta će da se desi tog dana, ja ne bih dolazio - rekao je, kako navode, Koljenšić.

Prema optužnici, on je iznajmio stan u Beogradu u kom je boravio Cvetanović, a zatim i automobil da bi zajedno pratili kretanje i navike žrtve.

Luka Bojović

- Iz rentakar agencije najpre sam iznajmio "hjundai", vratio sam ga 29. aprila 2013, a dan kasnije sam uzeo "opel astru", jer me je radnica u agenciji tako zamolila, kako bi izašla u susret mušteriji koja isključivo traži "hjundai" - pokušao je da objasni zbog čega je posle ubistva menjao auto.

Podsetimo, Koljenšić je za ovo ubistvo već osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora, kao i Miloš Delibašić, dok su Slaviša Novaković i Saša Cvetanović osuđeni na po 35 godina. Na 17 godina, osuđen je Miloš Vojnović, koji je pristao na saradnju s tužilaštvom i objasnio ulogu svakog optuženog u likvidaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading