DARKO ELEZ ODAO TAJNE "KAVČANA" PRE IZRUČENJA! Srpski telegraf otkriva: Sproveden po NAJOŠTRIJIM MERAMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Elez na poligrafu pre ukrcavanja u helikopter odgovarao na pitanja o vezama sa Veljom Nevoljom, Dijanom Hrkalović, "kavačkim klanom".

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Crime
Darko Elez

Darko Elez (41), jedan od najopasnijih kriminalaca u regionu, izručen je iz Srbije Bosni i Hercegovini u sredu, oko 18.50, kada je helikopterom sleteo na sarajevski aerodrom. Prilikom njegovog izručenja došlo je do ozbiljnih komplikacija, a promenjen je plan njegovog prevoza iz bezbednosnih razloga. Cela operacija je kasnila jer je Elez neposredno pred put bio na poligrafu, gde je ispričao sve o tajnama "kavačkog klana", s kojim je povezivan.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, prvobitni plan bio je da Elez bezbednosnim konvojem bude prebačen do Sarajeva, preko Hrvatske, ali su istražni organi utvrdili da to nije dovoljno bezbedno.

- U poslednjem času organizovali su promenu plana prevoza. Zatvoreniku su stavili šlem i pancir i konvojem ga prevezli do granice sa BiH, gde su ga čekala dva helikoptera MUP Srbije. Taj plan nije izveden u planirano vreme jer je Elez uoči polaska tražio od inspektora da ispriča sve o zločinima s kojima se povezuje, a među njima je i saradnja s "kavačkim klanom". Nakon toga mu je pozlilo. Krenuli su čim mu je bilo malo bolje, ali je s njim ipak krenulo i medicinsko osoblje - ispričao je za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Povezan sa ubistvom Miše Ognjanovića

Ako bude izručen Srbiji, Darko Elez biće pod istragom i za ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Prema nezvaničnim informacijama, lični opis Ognjanovićevog ubice podseća upravo na Eleza, a ne na letos likvidiranog Strahinju Jovanovića.

Fotografije sakaćenja ljudi

U telefonu jedne devojke koja je nedavno privedena u SBPOK pronađene su fotografije sakaćenja ljudi, za koje se sumnjiče kriminalne grupe Veljka Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića, kao i Darka Eleza. Reč je o osobama čiji je nestanak zvanično prijavljen u policiji.

Čim je, uz veliku policijsku pratnju, stigao na aerodrom u Sarajevu, uz osmeh se obratio novinarskim ekipama i rekao: "Šta snimate", a nakon toga je prevezen u Tužilaštvo BiH, gde čeka odluku o jednomesečnom pritvoru u zatvoru u Foči.

RepublikaFoto: tuzilastvobih.gov.ba/
Hapšenje Darka Eleza

Elezov advokat Duško Tomić izjavio je za bosanske medije da se u Beogradu "odigrala prava drama".

- Izazvan je veliki haos u Beogradu. Umalo da Darko ne sleti u Sarajevo. Na poziv sudije i tužioca sam krenuo u Sarajevo i u međuvremenu sam sa aerodroma dobio informaciju da Elez neće poleteti iz Beograda. Rečeno mi je da mu je pozlilo, da je u teškom stanju i da će izručenje biti odloženo - ispričao je Tomić i dodao da mu je klijent pri susretu ispričao da je bio na poligrafu.

Advokat: Tražićemo da ga vrate u Srbiju

Advokat Duško Tomić kaže da ima informacije da će tužilaštvo Darku Elezu suditi u predmetu "Lutka", koji se odnosi na više ubistava u BiH, i za organizovani kriminal, ali da to, prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. nije moguće.

- Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet "Lutka", tražiću od međunarodnih instanci da se vrati u Srbiju - rekao je Tomić.

Branilac je naglasio i da mu je Elez ispričao da se oseća prevareno.

- Rekao mi je da je prevaren i od Srbije i od BiH jer mu u rešenju piše da ne može biti izručen. Tvrdio je da je ovo politička odluka i da će mu suditi u predmetu "Lutka" - ističe branilac bosanskog kriminalca.

Strahuje od osvete

Elez se plaši odlaska u zatvor u Foči jer misli da će tamo biti likvidiran.

- Rekao mi je da poručim, ako ga pošalju u zatvor u Foči, da će ga tamo sigurno ubiti. On je spreman da sarađuje i da otkrije saznanja o brojnim istragama. Rekao mi je da zna ko je ubio sarajevske policajce i da je to povezano s narkoticima. Rekao mi je da će otkriti i ko je naredio da se likvidira banjalučki biznismen Slaviša Krunić. Darko veruje da se svi u Bosni plaše njegovog dolaska jer su svesni koliko zna i o policajcima i o tužiocima. Tvrdi da će otkriti mnoge detalje iz podzemlja ako mu se pruži zaštita. Takođe, ispričao mi je da je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici upoznao brojne robijaše, pa tako i Čabu Dera, ali da s njim nije ulazio ni u kakve poslove - istakao je Duško Tomić.

Osim saradnje sa crnogorskim kriminalcima, Darko je na poligrafu odgovarao i na pitanja o povezanosti sa kriminalcem Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, kao i s bivšom državnom sekretarkom MUP Srbije Dijanom Hrkalović, koja je pod istragom zbog saradnje sa raznim mafijašima. Ona je u ponedeljak saslušana u SBPOK i zbog Eleza, za kojeg tvrdi da ga ne poznaje, iako su inspektori utvrdili da je godinama pokrivala njegove zločine.

Elez je u decembru uhapšen u Batajnici, a do srede je bio u ekstradicionom pritvoru. Bosansko tužilaštvo ga tereti za više ubistava na području Istočnog Sarajeva 2018. i 2019, kao i planiranja i pokušaja ubistava na području Bijeljine, te za iznude, zastrašivanja i druga krivična dela. Među tim zločinima su i likvidacije Siniše Milićevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.

U zatvoru u Sremskoj Mitrovici odležao je kaznu od devet godina zbog iznuda i droge, a na slobodu je pušten u novembru 2017.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading