DARKO ELEZ PROŠAO POLIGRAF! Odgovorio je na 10 pitanja: Pričao je o Vučiću, Dodiku i Velji Nevolji!

Autor: Republika

Hronika

04.03.2021

16:41

Senad Kreho, advokat Darka Eleza, koji je sinoć iz Srbije izručen Bosni i Hercegovini, rekao je da će ročište o određivanju pritvora njegovom branjeniku biti najverovatninje održano tek sutra.

youtube.com/Balkan Crime
Darko Elez

Tužilaštvo BiH, najavilo je danas da će uputiti predlog Sudu u zakonskom roku. Elez je izručen BiH sinoć u 18.30 sati, a predat Tužilaštvu oko 18.50. Tužilaštvo ima rok od 24 sata za zadržavanje.

Kreho je za Avaz rekao da je "Tužilaštvo BiH mislilo da se Elezu može suditi i za premet Lutka", što nije tačno.

- Ministarka pravde Srbije u rešenje za izručenje jasno je napisala samo "za druga dela", a to su ove nove okolnosti - rekao je Kreho.

On je potvrdio danas da je Elez pre dolaska u BiH prošao poligrafski test u Beogradu. Postavljeno mu je deset pitanja i sva je uredno prošao.

- Elez je na poligrafu pitan i o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, o relacijama Veljka Belivuka ili kako ga zovu Velja Nevolja. Test je uredno prošao. Imamo zapisnik o tome - kaže Kreho.

Na pitanje šta Elez zna o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, jer se ranije tvrdilo da bi mogao imati neke informacije dok je bio pritvoren u Beogradu, Kreho je odgovorio:

- Ne zna ništa. O tome nije ni pitan u Beogradu, ali jeste o tome govorio u Tužilaštvu BiH. Rekao je da o tome ne zna ništa, ni o događaju, ni o ubicama. Pa čovek ne zna ni ko je ministar policije u Sarajevu. Kaže fino, ljudi ja s tim nema veze, niti znam ko su ubice - kaže Elezov advokat Senad Kreho za "Avaz".

Podsetimo, Avaz je ranije objavio da se sa izručenjem Eleza kasnilo jer je Elez sat vremena pred izručenje BiH, zahtevao od istražnih organa Srbije da im ispriča sve šta zna o pojedinim likvidacijama u Srbiji.

Komentari (0)

Loading