Škaljarca privode na sud: Ako ne dostavi važan DOKAZ, neće se lepo provesti!

Autor:

Hronika

04.03.2021

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko za 10 dana ne priloži opravdanje za izostanak sa jučerasnjeg ročišta, saradnik škaljaraca Dalibor Đorić biće priveden na sud, naložila je sudija Slavica Nikolić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Suđenje pred Višim sudom u Beogradu, Daliboru Đoriću i Vojislavu Kostiću, saradnicima ozloglašenog škaljarskog klana, optuženim da su prinudom pokušali da uzmu 110.000 evra od dvojice muškaraca u klubu "Havana" u Beogradu, juče je odloženo treći put za redom. 

Razlog je što ni Đorić, ali ni jedan od Kostićevih branilaca nisu došli.

Kolege odsutnog branioca opravdale su njegov izostanak objasnivši da je oboleo od vladajućeg virusa covid 19, ali sudiju je vise zanimalo zašto se optuženi ponovo nije odazvao na poziv jer je njegovo prisustvo neophodno za održavanje pretresa za razliku od jednog branioca iz tima. 

Sestra optuženog Đorića, Daliborka Đorić koja  je inače svedok u slučaju, obavestila je sudiju da njen brat nije došao zbog neodložne stvari.

- Mog brata Dalibora su na poslu obavestili da mu je starije dete bolesno i otišao je da ga vodi kod lekara - rekla je Đorićeva. 

Sudija Nikolić je insistirala da dokaz o izostanku optuženog do kraja naredne nedelje bude dostavljen sudu, a izdala je i naredbu za njegovo privođenje na sud ukoliko dokaz izostane. 

Inače, u ovom slučaju sudilo se i Vladimiru Popoviću zvanom Pop, vlasniku kazina "Havana" na Slaviji, u kom se i dogodilo krivično delo, ali on je u međuvremenu ubijen.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen/Privatna arhiva
Vladimir Popović Pop

Đoriću i Kostiću sudi se po drugi put. Zajedno sa ubijenim Popovićem prvobitno im se sudilo za iznudu – bili su optuženi da su od dvojice muškaraca pokušali da iznude oko 110.000 evra i za njihovo prebijanje u kazinu "Havana" u Beogradu krajem 2016.

Sva trojica optuženih na sudu su se branila tvrdeći da su muškarci koje su prebili zapravo dugovali Đoriću novac i da su hteli taj dug da naplate. Pošto je jedan od dvojice muškaraca u toku suđenja promenio iskaz i rekao da je moguće da je dug ipak postojao, sudija Nikolić optužene je krajem 2018. osudila za blaže krivično delo – prinudu i izrekla im trogodišnje zatvorske kazne.

Presudu je, međutim, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu.

Ponovljeno suđenje je počelo u februaru prošle godine, a tužilac je promenio optužnicu i optužio ih za prinudu. Od tada je održano samo jedno suđenje.

Čvrste veze sa Škaljarcima

Optuženi vlasnik "Havane" Vladimir Popović zvani Pop nije dočekao prvu presudu pošto je ubijen dvadesetak dana pre njenog objavljivanja. Popović je bio prijatelj Filipa Koraća, koji je jedan od ključnih ljudi čuvenog kriminalca Luke Bojovića i blizak je škaljarskom kriminalnom klanu.

Brat optuženog žandarma Kostića, Zvonimir, jedan je od desetorice uhapšenih u beogradskom restoranu "Durmitor" u junu 2017. godine koje je policija označila kao članove škaljarskog klana. U tom slučaju optužen je kum Vojislava Kostića – Miloš Nilović koji je izbegao likvidaciju u maju prosle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading