KOSMAJCA OSLOBAĐAJU OPTUŽBI?!

Autor:

Hronika

17.11.2017

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinsko veštačenje u slučaju protiv biznismena Dragoslava Kosmajca i dvojice geodeta osporilo je optužbe protiv njih zaključkom da država nikada nije bila vlasnik spornog zemljišta na Zvezdari za koje se oni terete, tako da država nije ni bila oštećena.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Izvući će se?! Dragoslav Kosmajac

Na suđenju Kosmajcu u Višem sudu u Beogradu saslušan je svedok, a sudija Tatjana Sretenović pročitala je zaključak nalaza i mišljenja tročlane komisije veštaka.

Veštačenje potvrđuje Kosmajčeve tvrdnje da parcela nije bila u vlasništvu države, a on se tereti da je na nezakonit način postao njen vlasnik i tako oštetio državu za 95.000 evra.

- Katastarska parcela 5000/1 nikada nije bila obuhvaćena aktom o eksproprijaciji - rekla je sudija Sretenović.

Branioci i tužilaštvo zatražili su vreme da se upoznaju sa veštačenjem, pa će na narednom ročištu biti ispitan veštak Aleksić.

Podsetimo, osim Dragoslava Kosmajca, na optuženičkoj klupi su i Dragi Milidrag, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, i Milan Rapajić, optužen za saučesništvo u izvršenju ovog krivičnog dela. Kosmajac je inače bio uhapšen u novembru 2014, kad je bio označen kao jedan od najvećih narko-dilera na ovim prostorima, ali za pokretanje ovog postupka nije bilo dokaza. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading