NASTAVLJENO SUĐENJE KOLUVIJI! Suvlasnik Jovanjice: Firma nije dobila kredit od države!

Autor:

Hronika

03.03.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za čuvenu "Jovanjicu" Predragu Koluviji i njegovoj organizovanoj kriminalnoj grupi za nedozvoljenu proizvodnju i uzgajanje kanabisa u veštačkim uslovima, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, inače suvlasnika pomenute firme Aleksandra Antića i Nebojše Djinovića, vlasnike firme "Superior" koja je prvenstveno uzgajala sadnice za "Jovanjicu".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Antić je prvo ispričao  kako je ušao u posao sa Koluvijom. 

- Firmu sam osnovao 2011. za usluge u marketingu. Sa Koluvijom sam se upoznao preko crkve. Imao je veoma neobičnu biografiju, nije bio odavde, dopadala mi se njegova priča oko organske hrane i krenuli smo da radimo. Upoznat sam sa detaljima poslovanja "Jovanjica" i "Superiora", to su dve ozbiljne kompanije, a "Superior" je bio veoma referentna firma na tržištu u pogledu prodaje semene. U jednom momentu došlo je do ideje o saradnji sa "Superioriom" - rekao je svedok. 

On je zatim, odgovarajući na pitanja sudije i tužioca Saše Drecuna, rekao da je povremeno odlazio na "Jovanjicu". Detaljno je opisao dan kada policija upala na ima imanje u novembru 2019.

- Tog 13.11.2019 nisam bio na "Jovanjici". Samo znam da je došao MUP. Vlada povrtar me je pozvao i rekao: "Direktore, policija ide u pravcu "Jovanjice". Imao sam aplikaciju "Razgovor" na svom telefonu, preko nje sam komunicirao sa Koluvijom i još nekima. Sada nemam aplikaciju "Razgovor", imao sam incident s telefonom. Ne znam da li je to bilo nakon hapšenja Koluvije, odnosno kad tačno - rekao je Antić. 

Propali smo zbog afere i pompe oko "Jovanjice"

Antić je istakao i da mu se Koluvija svojevremeno žalio na konkurenciju.

- Predrag mi je rekao da je naišao na probleme u zapadnoj Evropi jer je prepoznat kao neko ko ima ideju i viziju u vezi proizvodnje industrijske konoplje u medicinske svrhe. Rekao je da su mu prišli stranci da sa namerom da preuzmu kompaniju. Peđa je bio decidan i odbio prodaju kompanije - prepričao je on.

Svedok je istakao da "Jovanjica nije dobila nikakve kredite od države i da ih je kreditiranje banaka odvelo u ambis.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- "Jovanjica" nije dobila kredite od države, već banke iz Beograda. Jedan kredit od "Api" banke u iznosu od 500.000 evra, a drugi je od jednog miliona evra - rekao je on objasnivši da su potpuno propali i bankrotirali zbog afere "Jovanjica", jer je banka odmah po saznanju o hapšenju Koluvije i njegovih saradnika preduzela rigorozne korake.

Podsetimo, većinski vlasnik firme "Jovanjica" Predrag Koluvija uhapšen je 2019. godine na auto putu sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading