ORGANIZATORE KORONA ŽURKE NA TAŠU ČEKA ROBIJA?! Tužilaštvo traži OVAKVE KAZNE!

Autor:

Hronika

03.03.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Prvom osnovnom sudu optužni predlog protiv L. D. i G. M. koji su u februaru ove godine organizovali žurku u klubu "Musk machine" za više od 700 gostiju.

RepublikaFoto: Republika

Komunalna policija zajedno sa policijskim službenicima je vršeći kontrolu sprovođenja mera Vlade Srbije o zabrani rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova, 13. februara zatekla preko 700 gostiju u klubu "Musk machine" na Tašmajdanu.

Osumnjičeni L. D., G. M., i F. A. su 15. februara saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Njima je prethodno određeno zadržavanje zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Nakon toga im je određen pritvor.

Na saslušanju su osumnjičeni negirali krivicu, odnosno da su protivno Uredbi o merama za sprečavanja i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 organizovali žurku u klubu "Musk machine" gde se okupilo više stotina ljudi.

Nakon ispitivanja 22 svedoka, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv L. D. i G. M. zbog postojanja opravdane sumnje da su učinili navedeno krivično delo. Takođe, predložena je i kazna zatvora u trajanju od šest meseci, a optuženom G. M. i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od pet godina.

Tužilaštvo je rešenjem odbacilo krivičnu prijavu protiv F. A. jer je utvrđeno da ne postoje osnovi sumnje da je počinio krivično delo, kao ni bilo koje drugo delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading