VOJVOĐANSKI TAJKUN PRAO PARE ZA VELJU NEVOLJU: Istraga došla do šokantnih saznanja, izvor iz bezbednosnih struktura SVE OBELODANIO!

Autor: E. S. T.

Hronika

03.03.2021

10:37

Vojvođanski tajkun Vladimir Vrbaški pod istragom je nadležnih državnih organa zbog sumnje da je sarađivao sa uhapšenim vođom mafijaškog klana Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, saznaje Srpski telegraf.

youtube.com/Mario Sekulic
Velja Nevolja

Kontroverzni biznismen, kako se osnovano sumnja, radio je s Belivukom i za njega i njegovu kriminalnu grupu, navodno, prao nelegalno stečen novac.

- Istraga je sve opsežnija posle hapšenja Belivuka i njegovih jataka. Istražuju se sve veze koje je imao - s političarima, državnim funkcionerima, pa i s biznismenima. Izvesna operativna saznanja ukazuju da je taj vojvođanski biznismen prao pare za Velju i njegovu mafijašku ekipu. Postoje indicije da su učestvovali u finansijskim vratolomijama. Provera se da li je Vrbaški za Belivuka kupovao razna preduzeća. Istraga će utvrditi i da li je možda Vrbaški bio paravan, da li je samo otvarao firme umesto Velje Nevolje - priča dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa iz bezbednosnih struktura.

Starsport
Vladimir Vrbaški

Naši izvori dodaju da preduzeća nisu jedini predmeti istrage:

- Češljaju se svi poslovi koje je Belivuk imao. U okviru toga proverava se i da li postoje dokazi da je Vrbaški kupovao zemljišta, parcele i ostale nepokretnosti za Belivuka.

OPASNA IGRANKA

Činjenica je, ističu upućeni u istragu, da je Vrbaški poslednjih godina znatno ojačao.

- Vrbaški se poslednjih godina osilio. Istraga će utvrditi da li je pozadina takvog ponašanja, koje se može opisati kao bahato, upravo posledica veza s Belivukom i njegovom ekipom. Utvrdiće se da li je uživao njihovu fizičku zaštitu, a da je možda, s druge strane, odrađivao prljave poslove za njih. Opsežna akcija policije i BIA protiv ove mafijaške hobotnice uključivala je privođenje i preslišavanje njihovih jataka u državnim strukturama, pa i saslušanje bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, predsednika FSS Slaviše Kokeze.

Starsport
Slaviša Kokeza

- I to se mora nastaviti i dalje da bi bili posečeni svi pipci te kriminalne organizacije, koja je ušla, očigledno, u državne strukture, ali i imala svoje biznismene, agente za nekretnine, bankare... To je manir, naročito, ruske i italijanske mafije. Mafijaši su nepismeni, pa zato angažuju ili školuju svoje ekonomiste, pravnike, privrednike da bi za njih prali prljave pare i ubacivali ih u legalne tokove. Opasna je to igranka - ukazuje za Srpski telegraf Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije.

SEČA PIPAKA

Kako bi se posekli pipci Belivukovog klana neophodno je, objašnjava Nicović, ispitati sve te njihove tajkune i utvrditi tokove prljavog novca, od kog su planirali i likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srpski telegraf je u nizu tekstova razotkrio brojne malverzacije Vladimira Vrbaškog, među kojima su manipulacije sa stečajnim upravnicima, zahvaljujući kojima je cedio novac iz brojnih firmi koje su bile pod stečajem, o aferi sa oranicama, nestajanju iz vlasničkih struktura preduzeća kako koji skandal biva okriven, kao i o opijatima pronađenim u stočarskom objektu.

Nakon ove serije tekstova, Vrbaški je pretio na sav glas i vršio pritisak na sudstvo, čineći sve da istina ne ispliva na videlo.

Vrbaški nije odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa poslata na mejl njegove firme "Best seed producer".

Planirao ubistvo urednika Srpskog telegrafa

Poslovni saradnik tajkuna Vrbaškog otkrio je u decembru prošle godine da je Vrbaški besan zbog tekstova o njemu, koji su objavljivani u Srpskom telegrafu, kao metu označio i urednika Milana Lađevića. Vrbaški je, prema rečima njegovog saradnika, objašnjavao kako može za stotinak hiljada evra da nabavi neki hemijski sastav koji se unosi prilikom dodira i da na taj način otruje Lađevića. Njegov plan se sastojao u tome da ta smrt bude spora i neprimetna i da nastupi u vreme kada neko drugi bude subjekat naših tekstova da bi sumnja o počinjenom ubistvu pala na tu drugu osobu.
Hvalio se kako je moćan i da mu niko ne može ništa, a tako je putem raznih posrednika poručio i redakciji Srpskog telegrafa, ukazujući nam "da nemamo pojma na koga smo udarili" i da se "sve ovo neće tek tako završiti", za to vreme nije odgovorio ni na jedno poslato pitanje.

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Tango

05.03.2021 21:51

Kurir je pisao o ovome pre dva dana, od danas i ne postoji link. Uklonili su. Kako ? Zasto ? Vladimir Vladimir Vrbaski je u Vrbasu poznat samo po zlu. Bio je huskac i uvek je druge podstrekivao na krivicna dela. Srce mu je ko u zeca. Privodjen je i odgovarao je zbog lopovluka, protivpravnog lisenja slobode, oduzimali su mu nelegalna auta, covek iz Lovcenca ga je upuco na kucnom pragu zbog reketiranja, a puco je i sam sebi u butinu !