PRETI MU MAKSIMALNA KAZNA! Optužen vozač "audija smrti" koji je pregazio malog Andreja i Dejana Ilića u Nišu!

Autor: Republici

Hronika

02.03.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv Nemanje Stamenkovića (19) iz Beograda i zatražilo maksimalnu kaznu za optuženog kome se stavlja na teret da je vozeći "audi" 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen/ilustracija
Nastradali Dejan Ilić i mali Andrej

- Tužilaštvo je podiglo optužni predlog zbog sumnje da je učinjeno teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja. Osnovno javno tužilaštvo predložilo da se optuženom izrekne maksimalna kazna od osam godina zatvora i da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Tužilaštvo je predložilo i da se optuženom produži pritvor o čemu će odlučivati sud - kaže za "Blic" portparol osnovnog javnog tužilaštva Ivan Marković.

Teška nesreća desila se u 4. januara oko 20.40 časova na delu Bulevara Medijana u blizini skretanja za niški Vodovod, kada je "audi" kojim je upravljao Stamenković, izleteo sa kolovoza i na trotoaru naleteo na pešake.

Telo malog Andreja, od siline udarca, preletelo je preko dva metra visoke ograde Vodovoda, dok je Ilić, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje na kolovoz. Andrej je preminuo na licu mesta dok je Ilić podlegao povredama sat vremena kasnije u Uregntnom centru u Nišu.

Stamenković se na saslušanju u Tužilaštvu nakon nesreće branio ćutanjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading