RUDARA SAMLELA DROBILICA! Ponovo nesreća u rudniku u Majdanpeku! DRUGA SMRT ZA OSAM DANA!

Autor: Republika

Hronika

02.03.2021

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pre svega osam dana nastradao dvadesetdevetogodišnji radniki na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku koga je u automobilu make "Lada Niva" pregazila teška rudarska mašina buldožer, još jedna stravična nesreća danas je zadesila rudare.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom prve smene, oko 10,30 časova poginuo je radnik D.R.(53) rodom iz sela Rudna Glava koji je živeo Majdnapeku i radio na Površinskom kopu u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Kako Informer saznaje od radnika Rudnika u Majdanpeku, D. R. se neko vreme nije pojavljivao i kolege su krenule u obilazak pogona da ga traže. Najpre su pronašli njegov šlem, a potom i deo jakne koju je imao na sebi.

Nakon toga, nastradali radnik pronađen je u takozvanom "E" bukeru za odlaganje rude u koji ga je kako se predpostavlja izbacila traka drobilice u koju je upao dok je radila i bila u pogonu.

Šta se zapravo tačno dogodilo još uvek je nepoznato, jer je D.R u obilazak otišao sam. Radi se o iskusnom starijem radniku, koji iza sebe ima gotovo 40 godina radnog iskustva i kome je ostalo još svega 6 meseci do zaslužene penzije koju nažalost nije dočekao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading