OGLASIO SE ADVOKAT DIJANE HRKALOVIĆ: Ovako se pravda bivša državna sekretarka MUP-a!

Autor: Republika

Hronika

02.03.2021

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije, saslušana je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u sklopu istrage koju Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i članova njegove kriminalne grupe, ali i u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Republika
Dijana Hrkalović

Hrkalovićeva je saslušavana tri sata, a tome su prisustvovali advokati Nenad Tasić i Ahmed Delimeđac iz kancelarije Seada Spahovića.

- Dijana Hrkalović pozvana je u svojstvu građanina, a ne u svojstvu osumnjičenog, i dala je informacije koje su od nje tražene. Ispitivana je na okolnosti koje se odnose na ugrožavanje predsednika Vučića, u vezi sa navodima koji se iznose u medijima da su pripremani otmica ili atentat na njega.Odgovorila je na sva pitanja i insistirala je da ide na poligraf. Međutim, nije podvrgnuta ovakvom načinu ispitivanja, jer je bolesna i pije određene lekove koji mogu da ometaju poligraf, pa je to odloženo - rekao je za "Politiku" advokat Ahmed Delimeđac.

Objasnio je da je procedura takva da kada poligrafista dođe, on odmah pita da li građanin pije medikamente, da li je umoran ili ima neku povredu, a u ovom slučaju je ovaj način ispitivanja odložen zbog lekova. 

Još nije poznato da li će Dijana Hrkalović biti naknadno pozvana na poligrafsko ispitivanje.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektore je zanimao odnos bivše državne sekretarke sa Belivukom i Darkom Elezom, označenim vođom jedne od kriminalnih grupa na Balkanu, piše Politika.

Hrkalovićeva je, iako nije saslušavana u svojstvu osumnjičenog, u SBPOK došla u pratnji dvojice advokata.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dijana Hrkalović

Beogradski mediji su preneli i nezvaničnu informaciju da je u automobilu nedavno uhapšenog vođe navijačke grupe "Alkatraz" D.Š. pronađena zdravstvena dokumentacija Dijane Hrkalović.

Prema ovim navodima, to vozilo u kom su nađena dokumenta, D.Š. je dobio na poklon od navijača i navodnog narko-dilera, izvesnog V. V. Kako prenose mediji, zbog njega je državna sekretarka više puta u toku 2018. izdavala naređenja policiji da ga puste iako je zaustavljen u "audiju A-8" sa oružjem sa izbrisanim brojem, prenosi Politika.

Dijana Hrkalović saslušavana je u SBPOK-u i krajem januara. Tada je ispitivana na okolnosti nezakonitog prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice i njenih kontakata sa osobama iz kriminogene sredine. Na opšte iznenađenje pripadnika policije, Hrkalovićeva je tada odbila poligrafsko testiranje i to u trenutku kada je trebalo da je priključe na poligraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Nemanja

02.03.2021 09:07

Nece biti doveka bolesna i kad tad ce morati da prihvati poligraf kako bi se saznale neke informacije vezane za prislusklivanje predsednika, dolijala maca na vratanca.

Goran

02.03.2021 09:14

Ispadne da su za poligraf veće pripreme nego za hiruški zahvat.

Pera Savic

02.03.2021 09:14

Nema sta da se pravda mora na detektor lazi.

Bo

02.03.2021 09:17

Kako to odjednom bolesna? Je li bila bolesna krajem januara, pa opet odbila poligraf?