ZAUSTAVLJEN KAMION PUN MIGRANATA: Nisu ni znali da su u Srbiji

Autor: Republika

Hronika

27.02.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su danas u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od deset migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kamion (Ilustracija)

Ovo nije prvi slučaj da se migranti, koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji, saopštila je Uprava carina.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.


Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se šest odraslih osoba i četvoro dece, a reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Uprava carina Srbije podseća da, pored toga što svakodnevno sprečava carinske prekršaje, aktivno radi na sprečavanju ilegalnih migracija, o čemu govori i podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno 1.148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading