ŠARIĆEV PAJTOS IZA REŠETAKA!

Autor: agencije, Republika

Hronika

17.11.2017

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor Dejanu Šekularcu, osumnjičenom da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila švercom kokaina i odredio da se posle višegodišnjeg prekida istraga protiv njega nastavi.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Šekularac se juče predao policiji na beogradakom aerodromu "Nikola Tesla" nakon čega je uhapšen i sproveden u pritvor.

On je danas saslušan kod sudije za prethodni postupak koji je potom doneo odluku da ostaje na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom iz 2009. godine, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog postojanja opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao postati ponovo nedostupan sprskim organima gonjenja ukoliko bi se našao na slobodi.

Takođe, pritvor mu je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Šekularac nije na optužnici protiv Šarićeve grupe, pošto je protiv njega prekinuta istraga, jer je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije, a istraga je danas ponovo aktivirana.

Istraga je vođena zbog sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Bila je prekinuta 2011. godine do pronalaska okrivljenog, a sada se nastavlja u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Šekularac, poreklom iz Bijelog Polja, za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u saradnji sa Darkom Šarićem švercovao velike količine narkotika iz Južne Amerike, predao se i pre dve godine crnogorskoj policiji.

Pošto beogradsko tužilaštvo nije želelo da mu dostavi dokaze, crnogorsko pravosuđe nije pokretalo postupak protiv njega.

Prošle sedmice predala su se još dva Šarićeva saradnika nakon višegodišnjeg skrivanja zbog kojeg im se sudilo u odsustvu, Nebojša Sretenović i Petar Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading