CARINICI NA HORGOŠU IM OSUJETILI PLAN: Osim novca, hteli da prošvercuju i OVU skalameriju vrednu 15.000 evra!

Autor: Republika

Hronika

26.02.2021

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je novac ono što putnici najčešće ne prijavljuju na granici, mada uglavnom dolaze iz evropskih zemalja koje imaju potpuno ista pravila o limitima gotovine u prekograničnom prometu, potrvđuje i jučerašnja zaplena gotovo 23.000 britanskih funti, sakrivenih među garderobom u koferu jednog putnika na prelazu Horgoš.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjene novčanice

Međutim, carinici su 25. februara na ovom prelazu, u saradnji sa policijom, sprečili i krijumčarenje profesionalne kamere, čija je vrednost oko 15.000 evra, prenosi pink.rs.

Prvi prekršaj je otkriven kada je trakom obeleženom zelenim semaforom, oko 7:30 časova, za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „audi“ britanskih registarskih oznaka.

Njime je iz Oksforda ka svojoj zemlji sam putovao 33-godišnji državljanin Albanije, koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da se bavi privatnim preduzetništvom i da sem ličnog prtljaga nema ništa za prijavljivanje.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjena kamera

Upitan da li mu je poznat propis o prijavljivanju gotovine iznad 10.000 evra na granici, odgovorio je potvrdno, rekavši da kod sebe ima "nešto malo novca".

Tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, ispostavilo se da je to "nešto malo" zapravo više od 31.000 funti.

Svežnjevi novčanica pronađeni su u jednom od kofera, umotani u garderobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading