OSAM GODINA ZA BRUTALNO UBISTVO MAJKE! Nikoli Filipčevu izrečena kazna! TUŽILAŠTVO RAZOČARANO!

Autor: Republika

Hronika

24.02.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta okivljen ped Višim sudom u Zrenjaninu na osam godina zatvora zbog ubistva majke Dušice u maju 2019. godine.

RepublikaFoto: facebook.com/Nikola Fifi Filipcev
Ubica majke Nikola Filipčev

Nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku koji se vodio po optužnici višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, Viši sud je okrivljenom izrekao i meru bezbednosti- obavezno psihijatrijsko lečenja i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Filipčev je okrivljen, jer je u maju 2019. godine usled psihičkog poremećaja ubio majku Dušicu tako što ju je pesnicama udarao po glavi.

- Okrivljeni je neutvrđenog dana maja 2019.godine, u stanju kada je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena usled šizotipalnog poremećaja, lišio života svoju majku D.F tako što joj je zatvorenom šakom zadao više udaraca u predelu glave i slepoočnice i naneo joj povrede usled kojih je preminula.

Krio ubistvo 9 meseci

Ubistvo Dušice Filipčev, njen sin jedinac krio je devet meseci, a zločin koji je potresao javnost otkriven je tek februara prošle godine, kada je neko od komšijao javio da se iz dvorišta kuće oseća jak smrad.

Na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad i njenih službenika iz Policijske stanice Bečej i preliminarnih rezultata obdukcije posle urađene ekshumacije leša nesrećne žene 19. februara prošle godine, došlo se do ključnih dokaza da je Dušica preminula nasilnom smrću.

Okrivljeni je živeo sa majkom, jer ih je otac Dragan napustio i 2017. godine otišao da živi i radi u Nemačku.

Nakon toga je njeno beživotno telo zakopao u dvorištu kuće ispred pomoćnog objekta, a raku zatrpao i prekrio šutom i smećem-naveo je viši javni tužilac Zoran Đuran.

Nezadovoljan visinom izrečene krivične sankcije, javni tužilac je uložio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu sa predlogom da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem vremenskom periodu od osam godina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading