DA LI JE KAZNA PRAVEDNA: Osuđen bivši predsednik opštine Grocka zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara

Autor: Republika

Hronika

23.02.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Gorcka, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Simonović je osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa", u decembru 2018. godine.

Podsetimo, slučaj paljenja kuće novinara lokalnog portala Info žig, Milana Jovanovića, izazvao je veliku pažnju javnosti. Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u kojoj su bili njegova supruga i on, kada su na garažu koja je u sastavu kuće bačeni molotovljevi kokteli. Jovanović i njegova supruga su uspeli da pobegnu.

Nedugo nakon što mu je zapaljena kuća, nepoznati napadači provalili su i u iznajmljen stan na Banovom brdu gde je Jovanović bio smešten.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Milan Jovanović

Kao nalogodavac paljenja kuće, optužen je Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik beogradske Opštine Grocka u kojoj je i kuća oštećenog Jovanovića. Simonović je uhapšen 25. januara 2019, zbog sumnje da je naložio taj zločin, a na slobodu je pušten 7. marta posle 40 dana u pritvoru.

Osim Simonovića, koji je optužen kao nalogodavac paljenja kuće Jovanovića, u ovom procesu kao izvršioci i pomagači optuženi su i Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković.

Prvostepena presuda izrečena je danas Dragoljubu Simonoviću, koji se tereti da je podstrekivao na paljenje kuće Jovanovića zbog tekstova o njegovom radu dok je bio predsednik opštine Grocka, drugooptuženom Vladimiru Mihailoviću, kao i Aleksandru Marinkoviću, koji se tereti da je direktan napadač na kuću novinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading