Pet godina zatvora za Nišliju zbog obljube devojčice (13): Ona je ostala trudna, beba je kasnije preminula, a osuđeni je o svemu rekao OVO!

Autor: Republika

Hronika

20.02.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Kristijan B. (29) pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog obljube sa detetom jer je zasnovao vanbračnu zajednicu sa trinaestogodišnjom devojčicom koja je sa njim zatrudnela, ali im je dete preminulo.

RepublikaFoto: Photo by Melanie Wasser on Unsplash
Foto: Ilustracija

Na taj način Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda kojim je Kristijan oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela obljube sa detetom.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Kristijan je od leta 2014. do novembra 2014.  godine u svojoj kući više puta izvršio obljubu sa detetom S.S.  za koju je znao da nema 14 godina što je za posledicu imalo njenu trudnoću, pa je 23.7. 2015. godine rođeno njihovo dete koje je preminulo posle dva meseca, piše Informer.

Optuženi je priznao da je imao odnose sa maloletnicom ali je isticao da nije znao da ona nije imala 14 godina kada je došla u njegovu kuću i kada je prvi put obljubio.

- Upoznao sam je u leto 2014. u Leskovcu, ona mi je prišla i rekla da je videla moju  sliku na Fejsbuku, da joj se sviđam i da želi da ide kod mene kući. Odveo sam je u kuću gde živim sa roditeljima i napravio veselje. Ona mi je kazala da ima šesnaest, sedamnaest godina i ja sam joj verovao. Tek posle šest meseci zajedničkog života mi je priznala koliko zaista ima godina. Imali smo odnose iste večeri. Ona je pozvala svoje roditelje telefonom i kazala im da se udala za mene. Oni su došli sutradan i prihvatili naš brak, mada su isprva bili protiv.  Ostala je kod mene kao moja žena, zatrudnela je, dobili smo sina ali se on razboleo i preminuo. Nakon njegove sahrane, kazala mi je da ide u Leskovac da podigne ličnu kartu, ali se više nije vratila u moju kuću već je otišla u Nemačku sa svojim roditeljima – rekao je pred sudom Kristijan, prenosi Informer.

Maloletnica je potvrdila njegove navode, kazavši da je sa Kristijanom dobrovoljno otišla ali da to njeni roditelji nisu znali.

KRISTIJANOVI RODITELJI : Snajka odmah htela odnose

Roditelji optuženog takođe su kazali da nisu znali da im je “snaha”dete, sve dok im to nisu rekli njeni roditelji.

- Ona je prilikom dolaska u našu kuću kazala da ima 17 godina, odmah je tražila da ide u sobu sa sinom, iako smo im mi to branili jer smo želeli da prvo obavestimo njene roditelje. Međutim, oni su se iskrali i otišli u sinovljevu sobu i izašli tek kada su došli njen otac i majka. Od njih smo saznali da snajka ima 13 godina, ali to mi nije bilo neobično jer sam se i ja udala u tom uzrastu, a muž je bio stariji samo godinu dana – rekla je Kristijanova majka B.M.

- Oni su došli po mene i hteli da me vode kući, ali sam ja rekla da ga volim i da želim da živim sa njim – kazala je devojčica.

Tokom suđenja koje je potrajalo više od tri godine,Kristijan je najpre oslobođen optužbe uzimajući u obzir, kako je navedeno u prvostepenoj presudi, etničku pripadnost optuženog i oštećene, odnosno da potiču iz zajednice u kojoj je granica zasnivanja zajednice života i stupanja u odnose niža od standard drugih etničkih zajednica. Iz tog razloga, po oceni prvostepenog suda, optuženi nije bio svestan da je njegovo delo zabranjeno posebno uzimajući u obzir njegov intelektualni nivo, prenosi Informer.

Međutim, na prvostepenu presudu žalbu je izjavilo Više javno tužilaštvo pa je Apelacioni sud ukinuo, a u ponovljenom postupku Kristijan je osuđen na pet godina zatvora jer je ovoga puta sud smatra da je dobro znao da je njegova vanbračna supruga trinaestogodišnjakinja. Tužilaštvo se ponovo žalilo tražeći da se optuženi osudi na šest godina, ali je Apelacioni sud smatrao da na strani optuženog postoje olakšavajuće okolnosti, da je neosuđivan, bez obrazovanja i zanimanja, nezaposlen i otac jednog maloletnog deteta, pa mu je potvrdio izrečenu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading