SRPKINJA UBIJENA PRED ĆERKICOM: Stravičan zločin šokirao švajcarski Vintertur!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac nastradale J. S. (32) tvrdi da mu je ćerku izrešetao rođak (76) njenog nasilnog supruga, od koga je pokušala da pobegne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Srpkinju J. S. (32) ubio je u utorak ujutru u Vinterturu u Švajcarskoj rođak (76) njenog supruga iz Srbije. On je nesrećnu ženu upucao u njenom stanu pred ćerkom (2) i odmah je uhapšen na mestu zločina.

Komšije su u utorak ujutro čule glasnu prepirku, a onda i pucnje i odmah su pozvali policiju, koja je ubicu zatekla pored tela J. S., koja je na sebi imala brojne prostrelne rane. Njen otac otkrio je za švajcarske medije da je reč o rođaku njenog supruga koji s njihovo dvoje dece živi u Srbiji.

- Moja ćerka je pokušavala da se razvede od supruga. On ju je često tukao i nisu bili srećni. Imali su puno problema. Uhapšeni muškarac je njegov rođak. Dvoje starije dece su kod zeta i na sve načine pokušavam da ih vratim u Švajcarsku. Najmlađu unuku trenutno je preuzelo socijalno - ispričao je otac ubijene J. S.

Zvanično, motiv brutalnog ubistva još nije poznat i policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Iskasapio Violetu po izlasku sa robije

Mladić iz Srbije koji je osumnjičen da je Violetu R. usmrtio sa 50 uboda nožem počinio je zločin samo pet nedelja nakon izlaska iz nemačkog zatvora, gde je bio zbog trgovine ljudima, ali ga je policija tražila zbog drugog dela koje je uradio neposredno pre ubistva bivše devojke.

Komšije pokojne Srpkinje kažu da je bila veoma fina i dobra žena.

- Živela je sama u tom stanu. Ponekad smo viđali nekog starijeg muškarca koji joj je donosio hranu. Nikada nije puno pričala o suprugu. Rekla je samo da on živi u Srbiji i da su stariji sin i ćerka kod njega tokom raspusta. Ne možemo da verujemo da joj se ovo desilo - izjavili su stanari zgrade u kojoj se desio zločin.

Pre nepuna dva meseca ubijena je još jedna Srpkinja u inostranstvu. Mira Kostov (66) 27. decembra nađena je mrtva u svojoj kući u Minhenu s brojnim povredama na glavi, koje su najverovatnije nastale udarcima tupim predmetom. Njeno telo zatekao je jedan od njenih stanara, kojima je izdavala sobe.

Na prozoru kuće pronađeni su tragovi koji bi mogli da ukažu na provalu, ali unutra nije zatečena premetačina. Kako nijedan od pronađenih tragova nije pomogao u rasvetljavanju zločina, oformljen je specijalni tim nemačke policije Mira sastavljen od 30 službenika iz različitih sektora bezbednosti. Kancelarija bavarske državne policije krajem januara ponudila je novčanu nagradu u iznosu od 10.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja i rasvetliti slučaj.

U istoj zemlji u Hagenu u junu prošle godine ubijena je i Violeta R. (38), koju je policija našla sa 50 uboda po telu u iznajmljenom stanu nedelju dana nakon smrti. Nju su otkrili slučajno kada su došli da uhapse njenog bivšeg dečka Srbina (24), koji je bio na međunarodnoj poternici.

Sutradan nakon toga mladić je pronađen u drugom stanu s Violetinom ćerkom (3), koju je oteo.

- Pretpostavlja se da je Violetin bivši partner kobnog dana došao kod nje i njene ćerke u stan, gde je povremeno dolazio. Sumnja se da su se oni prvo žučno posvađali, nakon čega ju je on pretukao. Imala je povrede i modrice po celom telu. Zatim je uzeo nož i izbo Violetu čak 50 puta - pisali su nemački mediji.

Muke u potrazi za Mirinim ubicom

RepublikaFoto: Printskrin/youtube
Mira Kostov

Istragu o ubistvu Mire Kostov dodatno je otežala činjenica da je ona u svojoj kući u Minhenu iznajmljivala sobe Balkancima. Živela je u jednoj od soba u dvospratnom objektu, a druge je izdavala ljudima s naših prostora koji borave u Nemačkoj. Zvaničnik nemačke policije objasnio je da to dodatno komplikuje slučaj jer nije lako utvrditi koliko ljudi je boravilo u kući u proteklom periodu, posebno što su došli do informacija da je jedan krevet iznajmljivalo više osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading