NISAM MOGAO DA OTVORIM VRATA OD TELA: Potresna ispovest rođaka koji je pronašao beživotni par

Autor:

Hronika

18.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Đorđević (29) poginuo je u selu Kremna dok se tuširao s upaljenim bojlerom i da tragedija bude još veća, u pomoć mu je pritrčala devojka Jovana Jovanić (30), koju je struja takođe ubila čim je dotakla Uroša.

RepublikaFoto: facebook.vom/Printscreen
Uroš Đorđević

Beživotna tela dvoje mladih pronašao je Vladimir Čolić, meštanin i rođak stradalog mladića koji je na molbu Uroševe majke Vesne otišao da proveri šta se dešava s njim i njegovom devojkom budući da nikome od prethodnog dana nisu odgovarali na telefonske pozive.

- Moja kuća je udaljena oko 150 metara od vikendice mog rođaka Uroševog deke po majci Aca Škuletića, koji je preminuo pre nekoliko nedelja. Uroševa majka me zvala i zamolila da odem da vidim šta se dešava i zašto joj se sin ne javlja. Kad sam otišao, dozivao sam Uroša i njegovu devojku Jovanu, s kojom je i ranije bio u selu, ali se nisu odazivali. Ušao sam u kuću i video neraspremljen krevet, a na stolu upaljen laptop. Nigde nije bilo nikoga i čuo sam strašno šištanje iz kupatila. Uhvatio sam se za vrata, oglašavajući se, ali opet odgovora nije bilo - uznemireno priča Vlada drhtavim glasom, napominjući da ne može da se smiri od prizora koji je zatekao.

- Nisam mogao da otvorim vrata od Jovaninog tela, ali sam na silu ušao i imao sam šta da vidim. Uroša i Jovanu mrtve i led ledene. Ko zna koliko sati su bili već mrtvi pre nego sam došao. Doktor koji je bio na uviđaju je rekao da ih je ubila struja, a prema zatečenoj situaciji, Uroš se kupao s upaljenim bojlerom budući da je bio go. Njega je prvog ubila struja, a kad je Jovana ušla, prekinuvši da radi na laptopu i zatekla ga, ona ga je, verovatno ne razmišljajući, dotakla i time je ušla u kobno strujno kolo. Bojler je jako šištao. Možete da zamislite kako sam se osećao kad sam Uroševoj majci morao da javim da više nema najstarijeg sina iako ima još ćerku i sina. Javio sam i jadna majka je zakukala na sav glas - prepričao je potreseno mladi meštanin sela podno planine Tare.

Stručnjaci: Isključujte bojler!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci tvrde da do strujnog udara može doći ako je tokom kupanja uključen bojler koji ima loše uzemljenje. Takođe može da se desi da pregori grejač, a unutar bojlera ostaje samo žica koja greje vodu. Kod starih instalacija bojler se nađe pod naponom, sklopka ne može da iskoči, a kao jedini provodnik struje ostaje upravo čovek koji se u tom momentu nalazi u kadi, objašnjavaju električari.

Zato je izuzetno važno isključiti bojler tokom korišćenja tople vode.

Dejan Čulić, mesni poštar iz obližnjeg sela, za Srpski telegraf kaže da su na mesto nesreće brzo stigle policija i porodice dvoje stradalih, te da je uviđaj za nekoliko sati završen.

- Par je iz Požege došao da u Kremnima provede vikend i Sretenje u vikendici koja je uslovna iako spolja nije još završena. Struja je odnela njihove živote zauvek i sve nas ostavila u šoku jer smo Uroša znali od malena kao finog i dobrog dečaka koji se školovao i želeo da živi srećno - kaže Dejan.

U požeškoj fabrici "Budimka", gde su se Uroš i Jovana upoznali i zavoleli pre nekog vremena, kolektiv je zatečen gubitkom dvoje mladih perspektivnih tehnologa. Rekli su nam da nemaju snage da bilo šta kažu, osim da su, pored porodica, i kolege strašno pogođene i utučene, te da su svi, uprkos pandemiji, otišli da izjave saučešće ožalošćenim porodicama.

Druga tragedija u devojčinoj porodici

U selu Velika Ježevica kod Požege zavladao je muk jer je njihova Jovana ostavila veliku tugu za sobom. Uplakani meštani kažu da je bila "samo takvo dete, dobro, vredno i školovano", ali da je njena smrt druga tragedija u njenoj porodici za poslednjih nekoliko godina.

- U saobraćaju je pre poginuo muž Jovanine sestre Angeline i ostavio malo dete za sobom. Sada je Ljubišu i njegovu ženu dotakla smrt ćerke koja se letos zaposlila u dobroj firmi i našla finog momka. Jovana je putovala na posao iz sela, a stalno je roditeljima pomagala u poljoprivredi iako je završila fakultet i postala svoj čovek - ispričala je rođaka stradale devojke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading