ISPOVEST TETKE NIKOLE ZEČEVIĆA, KOJI JE IZREŠETAN U KRAGUJEVCU: Nije bio diler, ubili su ga zbog novca!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Steže se obruč oko Zekinog ubice! Prema našim saznanjima, policija ispituje desetak osumnjičenih lica koja mogu imati veze s brutalnom likvidacijom biznismena Nikole Zečevića (38), u kojeg je u petak uveče u Kragujevcu sasuta kiša metaka, a porodica veruje da je motiv napadača novac.

Foto: facebook.com

Tetka ubijenog Kragujevčanina otvorila je dušu za naš list i otkrila šta se sve desilo tragične večeri.

IŠAO SINU PO PICU

- Nikolin sin i prva supruga Jelena bili su baš bolesni iako nemaju koronu. Bili su pod temperaturom. Moj bratanac je došao kod sina te večeri da ga pita šta će da večera, a on mu je rekao da želi picu, pa je otišao do pekare. Ubica sa fantomkom ga je upucao dok je išao ulicom i pričao na telefon - priča za Srpski telegraf Beba Zečević, koja iz bezbednosnih razloga nije htela da otkriva puno ime.

Ona kaže da se likvidacija desila na nekoliko metara od vile "Jelena", u kojoj je Nikola živeo sa drugom nevenčanom suprugom i ćerkicom od šest meseci, dok su u kući pored bivša supruga i 14-godišnji sin.

Slobodno šetao ulicama s decom

Prema našim nezvaničnim informacijama, policija će ispitati oko 10 osoba s kojima je Zečević na neki način sarađivao i pozajmljivao novac.

- Moj bratanac se ni na koga nije žalio. Slobodno je šetao bebicu i sina ulicama i često ih vodio po restoranima. To ne bi radio da je mislio da je ugrožen. Nedavno je bio i na Kopaoniku sa drugom ženom i decom. Bavio se samo poslovima oko vile koju je izdavao, a koju je nasledio od oca. U Pariz je pre putovao često zbog neke devojke, ne zbog posla - ističe naša sagovornica.

- Nikolin sin je čuo pucnje, ali nije ništa video i niko mu nije rekao. Nekoliko minuta pre toga moja sestra je izašla iz Jelenine zgrade i pošla kući, ali je čula pucnjavu i tad ju je Jelena okrenula telefonom i rekla: "Tetka, neka pucnjava je u našoj zgradi. Ne znam šta se dešava, sin hoće da vidi." Ona joj je rekla: "Nemoj da izlazi bolestan, vratiću se ja." Ispred zgrade je zatekla gužvu i policajca koji nije hteo da je pusti u zgradu, pa je popustio kada mu je rekla da ide kod bolesnog dečaka - jedva izgovara Nikolina tetka.

Foto: facebook.com
PRIJATELJI DOŠLI SA RAZNIH STRANA: Zečevićeva sahrana

Dečak mora u drugu školu

Na sahrani na Varoškom groblju u Kragujevcu okupilo se oko 280 ljudi, a među njima i rođaci iz Crne Gore i Beograda, kao i prijatelji iz Peći i Novog Pazara.

- Svi su ga mnogo voleli i nisu se plašili korone samo da bi se poslednji put oprostili od našeg Nikole. Sada najviše strahujemo za decu, koju moramo posebno da pazimo. Dečaka ćemo možda premestiti u drugu školu. Rekla sam mu da me zove kad god nešto šušne. Posle sahrane uveče taman što sam legla, unuk me je pozvao i rekao: "Mami je mnogo teško, povraća i nije joj dobro i meni nije dobro", pa sam se ja vratila tamo da im pomažem. Danas sam ih oboje vodila na groblje, nije bilo šanse da ne idu. Jelena mu je bila najveća ljubav u životu. Po njoj je nazvao vilu - kaže tetka ubijenog Nikole.

NIJE IMAO DUGOVE

Nesrećni mališan nije odmah saznao da je na svirep način ostao bez oca maltene pred kućnim pragom.

 

 

 

- Morala sam da mu kažem; "Sine, neko je pucao na tatu. Budi jak, ti si muškarac, moraš sve to da izdržiš. Tata je u lošem stanju i moli se bogu za njega. Budi dobar zbog majke jer je i njoj teško. Nikola ne bi voleo da vidi tebe, kao muškarca, da plačeš", a on je jadan briznuo u plač - priseća se Zečevićeva tetka.

Priznanje plaćenog ubice

Nikolina tetka nam je otkrila i da je njen bratanac živeo u strahu samo zbog problema sa sinom vlasnika menjačnice Dušanom M., kojeg je 2009. upucao u nogu kada ga je na ulici udario nekoliko puta.

- Pre toga mi je rekao: "Tetka, zabrljao sam. Bio sam sa devojkom ovog kik-boksera i on mi sada preti, a i govori da će mi oteti sina. Kad god ga šetaš budi na oprezu." Tada su ga jedan dan njih dvojica pozvala u kola, ali je on shvatio da nemaju dobre namere, pa je iskočio iz vozila u pokretu. Nosio je pištolj i na dan obračuna, baš zbog tog straha, a i posle robije je nekoliko godina bio na oprezu. On je za to odležao. Hajde da je sada ranjen u noge, pa da mu kažem: "Sine, vratilo ti se ono što si uradio", ali ovako nije fer - zaključuje Beba Zečević.

Kako smo saznali od izvora bliskih istrazi, dok je Nikola bio na robiji, jedan zatvorenik mu je rekao: "Ja sam plaćen da te ubijem, ali neću to da uradim jer si dobar čovek."

Kako saznajemo, Dušan M., kojeg je ubijeni Nikola ranio u nogu 2009, a onda zbog tog dela proveo tri godine na robiji, bio je dva puta na poligrafu i inspektori su utvrdili da on nema veze s likvidacijom. Porodica Zečević sumnja da je ubica neki Nikolin poznanik i da je motiv novac.

- Garantujem životom da nije droga u pitanju. Pretpostavljamo da je nekome davao novac, da je neko njemu dugovao, ali nemamo saznanja da je on dugovao nekome. To mogu da kažem javno ako saznam. Policija je razgovarala s nama i verujemo da će uskoro pronaći osumnjičenog. Živim za taj dan. Makar pravdu da dobijemo posle ove tragedije koja nam je uništila živote - iskrena je tetka ubijenog biznismena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Soko

18.02.2021 06:18

38g. biznismen, crnogorac....mora da je elektro inzenjer koji je slucajno ubijen

Šumadinac

18.02.2021 08:49

Sigurno nije bez razloga ubijen, ali o mrtvima sve najbolje, čak i kada nisu bili dobri! Pijetet prema žrtvi i njegovoj porodici!

Gavro

18.02.2021 09:28

I droga je novac mada tako ne izgleda? Mozda je zelenasio i reketirao ako nije ovo prvo? Uglavnom, neko je odlucio da ga ubije i to uradio. Nadam se sto brzem hapsenju ubice jer mu nije mesto na ulici!