HRKALOVIĆEVA TRAŽILA DA SE UNIŠTAVAJU DOKAZI: Istraga dobija ubrzanje, KREĆE UDAR NA NEKADAŠNJI VRH UKP

Autor: Republika

Hronika

12.02.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je ozloglašena kriminalna grupa okupljena oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, osumnjičena za ubistva, otmice, ucene, reketiranje i dilovanje droge završila iza rešetaka, fokus istrage pomeren je na njihove pomagače u državnim strukturama, otkriva Republika.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Hapšenje Belivukove grupe

Prema našim saznanjima, koji god pravac policija da sprovede u istrazi, svi tragovi vode ka nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP Srbije Dijani Hrkalović i njenim ljudima u policiji.

Kako ističe izvor Republike upoznat sa istragom, operativni podaci ukazuju su Belivuk i njegovi pajtosi imali zaštitu upravo Hrkalovićeve.

- Istaraga o tome ko je iz državnih institucija davao logističku i svaku drugu zaštitu Belivukovoj grupi je pri samom kraju i narednih dana se može očekivati da se na udaru nađe i nekadašnji sam vrh Kriminalističke policije, koji je radio po direktnom kontrolom Hrkalovićeve - navodi naš sagovornik.

On ističe da postoje opravdane sumnje da Hrkalovićeva stoji iza direktnih naredbi da se u pojedinim slučajevima uništavaju dokazi, zbog kojih bi Nevoljina ekipa i ranije mogla biti uhapšena.

Podsetimo, nedavno su uhapšeni policajci Predrag Lajić, nekadašnji načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenje opojnih droga u SBPOK i Bojan Vasiljevski, v.d. šefa Odseka u ovoj službi.

RepublikaFoto: Starsport

Oni su, naime, kako je dosadašnja istraga pokazala, prilikom pretresa jednog od Belivukovih štek-stanova "zažmureli na jedno oko" i nisu pronašli pištolj u ilegalnom posedu niti novac koji je stečen kriminalom.

Upravo zbog toga, Unutrašnja kontrola MUP nastavlja da proverava sve za koje postoje indicije da su na bilo koji način pomagali Belivuku i njegovoj kriminalnoj bandi.

- Gde god da se zagrebe svi tragovi vode ka Dijani Hrkalović. Uostalom i uhapšeni Lajić najbliži je saradnik Gorana Papića, nekadašnjeg načelnika SBPOK, koji važi za Dijaninog čoveka u MUP - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dijana Hrkalović i Veljko Belivuk

Kao jedan od načina na koji su dokazi protiv Belivuka prikrivani, podmetani ili uništavani, naš sagovornik navodi i to što su oni koji su štitili Belivuka i Miljkovića u javnost plasirali fotografije osoba za koje su tvrdili da su njihovi najbliži saradnici, a sve sa ciljem da se skrene pažnja sa Belivuka i Miljkovića.

- Podmeću se lažne priče, optužuju ljudi koji sada rade u istrazi kako bi se skrenula tema i pažnja sa pravih krivaca. Te fotografije nastale su davno na sportskim priredbama, a nekima su danas dokaz za nešto čega nema. Zna se ko stoji iza Belivuka i Miljkovića, to nije tajna - zaključuje naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nenad

12.02.2021 11:34

Hrkalovićka sigurno nije ništa radila bez saglasnosti tadašnjeg ministra policije........zašto se dotični ne oglašava po pitanju svih afera u koje je umešan.

Nada

18.02.2021 17:12

Hrkaloviceva bi trebala sada biti jedno tridesetak godina iza resetaka.

Pegla

14.03.2021 15:58

Tog Vasiljevskog Bojana je,, vetrom u ledja,, na mesto gde je, volsebno progurao nacelnik policije u Pancevu, Darko Zivaljevic,,,, koji je policiji u Pancevu naredjivao da bezuslovno obezbedjuje nocne klubove u gradu npr.,, Udarnik,, gde je Veljina ekipa neometano radila pod obezbedjenjem svih patrola policije koje su tih veceri radile u gradu, ostavljajuci tako stanovnike neobezbedjenim a ekipicu u neometano dilu..... Istraga bi mogla malo da predje preko,, pancevackog mosta,, Pod Tim pancevacki serifom je radio regrutni centar I streljana u Banatskom Brestovcu..... Hocete jos koju informaciju gratis???