UBICA ADVOKATA IMAO KRTICU U POLICIJI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žitelji Kanarevog brda bili su iznenađeni kada je policija preksinoć opkolila jednu zgradu u potrazi za Vladimirom Šaranovićem (40), osumnjičenim za ubistvo advokata. Međutim, izgleda da to nije bilo iznenađenje i za samog Šaranovića, koji je pobegao malo pre dolaska policije, zbog čega se veruje da je imao krticu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Mup
Vladimir Šaranović

Opsadno stanje

Šaranović se sumnjiči da je u decembru 2015. hicima iz pištolja ubio advokata Vladimira Zreleca (50) ispred njegove kancelarije na Vračaru u Beogradu. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, pretpostavlja se da su motiv obračuna neraščišćeni odnosi između Šaranovića i Zreleca.

- Policija je na osnovu snimaka sigurnosnih kamera s lica mesta dve godine posle zločina identifikovala napadača. Nakon što je lociran u jednoj zgradi na Kanarevom brdu, taj deo grada opkolile su policijske patrole. U zgradi je bilo opsadno stanje, ali je Šaranović uspeo na vreme da pobegne. Pretpostavlja se da je imao dojavu da mu se sprema hapšenje - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, u potragu za Šaranovićem uključio se i Interpol, a obavešteni su i svi granični prelazi u Srbiji. Stanari zgrade na Kanarevom brdu kažu da su kobnog dana videli osumnjičenog, ali da ne mogu da veruju da je on na bilo koji način umešan u zločin.

- Viđala sam ga često u kraju, pa i tog dana kada je policija došla po njega. Nismo se družili, ali se ljubazno javljao. Nije delovao uznemireno. Verovatno u tom trenutku nije ni znao da policija dolazi po njega - rekla nam je jedna Šaranovićeva komšinica.

Pomoć građana

Policija je pozvala građane koji prepoznaju Vladimira Šaranovića s fotografije i imaju bilo kakva saznanja o njemu da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na broj 192 ili 064/892-31-26.

Advokat Zrelec bio je branilac Slobodana Šaranovića, ubijenog u martu ove godine ispred porodične kuće u Budvi, a teretio se za likvidaciju Nikole Bojovića, brata nekadašnjeg vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića. Iako se u početku verovalo da je stradao u ratu ova dva klana, sve je izvesnije da je ubijen zbog zelenašenja.

Umro u bolnici

- Zanimljivo je to što Šaranović, za kojim se traga, nije imao krivični dosije, pa se zbog toga veruje da je ipak reč o ličnom obračunu. Da li su u pitanju dugovi ili neki mutni poslovi koje je advokat obavljao za porodicu Šaranović iz Crne Gore, utvrdiće istraga - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Podsetimo, Vladimir Zrelec ubijen je kad je posle radnog vremena iz kancelarije na Vračaru krenuo kući. On je 1. decembra 2015. seo u reno senik, a napadači su iz BMW u pokretu osuli paljbu na njega. Advokat je ranjen sa četiri metka i prevezen je u Urgentni centar, gde je tri nedelje kasnije podlegao povredama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading