FILMSKA POTERA ZA ĐILASOVIM ŠURAKOM: Ovako je Dabović pao sa 2,4 kila KOKAINA u Beogradu!

Autor:

Hronika

07.02.2021

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregledom automobila kojim je osumnjičeni Dabović upravljao, pronađena su dva PVC paketa sa 2,4 kilograma opijata.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dragan Đilas i Milan Dabović

Milan Dabović, rođeni brat košarkašice Ane, koja je u to vreme živela sa Draganom Đilasom, danas liderom Stranke slobode i pravde, uhapšen je u septembru 2016. u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma kokaina. Akcijom hapšenja tadašnjeg Đilasovog šuraka je rukovodio zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, piše Objektiv.

Akcija u kojoj je Dabović uhapšen realizovana je posle višemesečnog operativnog rada i praćenja na Brankovom mostu, kada su jake policijske snage blokirale ovaj deo grada. Pregledom automobila kojim je osumnjičeni Dabović upravljao, pronađena su dva PVC paketa sa 2,4 kilograma opijata.

Na ulicama Beograda se odigrala filmska potera nakon što je Dabović pokušao da pobegne inspektorima automobilom smart švajcarskih registarskih tablica.

– Hapšenje je usledilo posle višemesečnog rada operativaca SBPOK-a. Tog dana bila je povelika jurnjava za njim kroz grad. Očekivalo se da će možda otkriti za koga je prenosio drogu, ali je on već na samom privođenju Papiću i ostalim policajcima pretio Đilasom, pitao ih znaju li ko mu je šurak i poručivao da će dobro upamtiti kome su se zamerili – otkrio je ranije dobro obavešteni izvor.

U javnosti je više puta zabeleženo da je Đilas dovozio svoju tadašnju devojku Anu u posetu Milanu u CZ. Iako je porodica tvrdila da je Dabović navodno nosio drogu jer je imao previše poverenja u svoje prijatelje koji su ga prevarili, sam Milan nikada nije otkrio ko su navodni “prijatelji”.

Nakon što je osuđen, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio mu je u decembru 2017. presudu na šest godina zatvora, ističući da mu je odbrana tokom suđenja bila neuverljiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading