SKOLETOV SIN NIJE JEDINI: Potomci mafijaša koji su krenuli OČEVIM STOPAMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno ubistvo Zorana Uskokovića (22), sina čuvenog mafijaša Skoleta, još jedan je od dokaza da naslednici mafijaša ne mogu da pobegnu od sudbine koja je pratila i njihove očeve. Podsetimo, mlađi Uskoković likvidiran je u noći između petka i subote, pretpostavlja se kao zakasnela žrtva osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, zbog čega je 2000. ubijen i njegov otac. Prema svedočenju poznanika, mladić nije bio deo kriminalnih struktura, ali ga ni to nije spaslo.

RepublikaFoto: Printscreen
Zoran Uskoković

Kako za naš list objašnjava bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić, naslednici mafijaša uspevaju da žive normalnim životom jedino ako ih na vreme sklone u inostranstvo.

- Razlog je što postoji krvna osveta i prema rođacima, pogotovo prema deci. Oni koji ostanu u zemlji, čak i da žele, ne mogu da izbegnu kriminalne radnje koje su nasledili od očeva. Neki od njih žele da se postave na mesto koje su oni imali u toj mafiji i to se tako i završava. Ogroman broj tih sinova bude likvidiran zbog nemogućnosti da se odupru takvim poslovima i da odu van Srbije, kao ona druga deca - ističe naš sagovornik.

Batica ubijen kao i Žorž

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Božidar Batica Stanković (27), sin u podzemlju čuvenog Žorža Stankovića, likvidiranog 1993, ubijen je u junu 1996, dok je njegov otac stradao kada je u njegov automobil ispaljena kiša metaka ispred tržnog centra "Merkator", u kome je bio sa prijateljem.

- Bio sam kriminalac, džeparoš, javnost me je optuživala za stvari koje nisam uradio, a o onim nerazjašnjenim još uvek niko nije pričao - imao je običaj da govori Žorž.

U periodu kada je postao poznati biznismen najviše su ga povezivali s iznudama novca i maltretiranjem.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Žorž Stanković

Spasić objašnjava da te momke ispunjavaju sva ta slava i moć koju su dobili jer je ceo grad znao koliko su njihovi očevi bili opasni.

- Najveći je domet jednog sina mafijaša kada uđe u neki kafić, a oni kažu: "Ovo je sin tog i tog". To njega diže do nebesa i on postaje poštovan među njima i na taj način polako postaje imitacija svog oca. Ti biznisi su izgrađeni na prljavom novcu i ne mogu oni odjednom da počnu da posluju čisto - zaključuje Spasić.

Naslednik Staklenog počinio masakr

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ/Instagram
Dragoslav Jovanović (u krugu)

Dragoslav Jovanović (25), sin Ljubomira Jovanovića Staklenog, pucao je u junu 2019. u suprugu Teodoru (25), a potom u sebe, ali je i glavni osumnjičeni za trostruko ubistvo Neđe Šubare (42),

Darinke Šubare (75) i Milje Petković (80). Njegov otac Stakleni je devedesetih važio za opasnog kriminalca koji je držao brojne kockarnice, od Bloka 45 pa sve do Ledina, a da je pre toga bio najspretniji kradljivac automobila. Danas živi u Surčinu.

 

Sin Dugog nestao bez traga

Ljubomir Lainović (24), sin Branka Lainovića zvanog Dugi, nestao je bez traga, a spekuliše se da je likvidiran u Španiji, mada, osim nezvaničnih govorkanja, za to nema nikakvih dokaza. Navodno, on je bio direktno umešan u ubistvo "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. "Škaljarski klan" mu to nije oprostio, praćen je i brutalno ubijen.

 

Ugarov sin ubio sa 15 godina

RepublikaFoto: MUP Srbije
Mali Ugar

Milan Ugarković zvani Mali Ugar, sin pokojnog Dragana Ugarkovića Ugara, člana takozvanog starijeg zemunskog klana, sa samo 15 godina osuđen je zbog ubistva Džemaila Demirovića 1998. Tri godine kasnije, mlađi Ugarković je pobegao iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, posle čega je počinio seriju zločina, ali je uhapšen godinu dana kasnije. Njegov otac ubijen je u novembru 1999. godine.

 

Šljukin sin mučio zbog 30.000 dinara

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Sredoje Šljukić

Sin vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića Šljuke Andrija (24) uhapšen je u maju 2019. zbog sumnje da je uz pomoć saučesnika provalio u kuću žene (79), mučio nju i njenu ćerku da bi im oteo nešto više od 30.000 dinara. Njegov otac bio je vođa jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu "zvezdarskog klana", a ubijen je 27. septembra 2002, kada se vozio auto-putem Beograd-Niš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Šljukić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading