OVO SU KLJUČNI DOKAZ I NAJVEĆA MISTERIJA U SLUČAJU "MARJANOVIĆ"

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

14.11.2017

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je i kako ubio pevačicu Jelenu Krsmanović može sa sigurnošću da bude utvrđeno analizom oružja kojim je zločin počinjen, ali ni posle godinu i po dana nije otkriveno šta je oružje i šta se s njim desilo.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Oružje kojim je ubijena pevačica Jelena Krsmanović od samog početka istrage njenog ubistva predstavlja najveću misteriju, od toga čime je ubijena do toga gde je ono završilo. Rekonstrukcijom poznatih podataka o ubistvu, te okoline u kojoj je telo ubijene pevačice nađeno, "Blic" je došao do šest mogućih lokacija gde je oružje ubistva moglo da završi.

Prva misterija bila je čime je Jelena Krsmanović ubijena. Da li je to bio kamen, motka, bejzbol palica, čekić, šrafciger, sve su to predmeti koji su pominjani kao moguće oružje ubistva.

Priče o predmetu kojim je ubica nesrećnu pevačicu devet puta krvnički udarao u glavu menjale su se sve do hapšenja njenog supruga Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio ubistvo. Tada je "Blic" ekskluzivno imao uvid u fotografije sa obdukcije Jelene Krsmanović, koje su ukazale na to da je korišćen oštar predmet - čekić ili šrafciger.

Užasne, snažne povrede jasno ukazuju na to da je Jelena ubijena iz strasti - ubica je žrtvu napao s leđa, udarajući je oštrim predmetom (šrafcigerom ili čekićem) najviše po sredini i desnoj strani glave.

Nije se zaustavio kada je pala, već je udarao i dalje.

Nedeljama nakon pronalaska beživotnog tela nesrećne pevačice policija je krenula u opsežnu potragu za dokazima, a najviše za predmetom kojim je ubijena.

Međutim, od oružja kojim je usmrćena Jelena Krsmanović nije bilo ni traga.

RepublikaFoto: e-stock/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Kanal u kojem je pronađeno njeno telo isušen je nekoliko puta, sve šiblje i trava isečeni su, divlja deponija na kraju nasipa raščišćena je, pregledani su kontejneri na putu ka Crvenki, pretresene su sve kuće u tom mestu, pretresena je kuća Marjanovića, ali bezuspešno.

Oružja nije bilo nigde.

Od samog početka istrage ubistva pevačice sumnja se da je predmet kojim je Jelena udarana ubica poneo sa sobom rešivši ga se negde gde ga policija neće tražiti. A za to je, moglo bi se reći, imao dovoljno vremena pošto je od trenutka kada je Jelena Krsmanović nestala, to jest kada je ubijena, do pronalaska tela prošlo više od 20 sati.

Takođe, ubica je mogao da se reši oružja na najmanje šest lokacija. Naime, na svega 100 metara od mesta gde je Jelenino telo pronađeno sa leve strane nalazi se močvara, ali i šuma iza koje je Dunav.

Čitav nasip gde je telo nađeno okružen je zelenilom, ali i vodom, gde je ubica mogao da baci oružje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Marjanovići

Ukoliko je pak želeo da se reši oružja odmah, mogao je to da učini na nekoj od njiva, livada, ali i kilometar niže od mesta gde je ubio Jelenu.

Takođe, desno od kanala, preko puta ulice, nalazi se livada iza koje je odmah još jedan kanal. Na ovoj livadi nalazi se mnogo šiblja gde je ubica mogao da se reši oružja.

Na kraju ulice nalaze se kontejneri, pa još njiva i livada, a na putu ka Borči ubica je naišao na još dva kanala gde je mogao da baci oružje. Zapravo, ubica je predmet kojim je usmrtio nesrećnu Jelenu mogao odneti bilo gde, pa i na drugi kraj grada jer je policijska potraga za nestalom pevačicom započeta kasno u noć nekoliko sati pošto je, prema tvrdnjama supruga Zorana Marjanovića, poslednji put viđena.

Gde je sve ubica mogao da se reši oružja:

1. Močvara

Na svega 100 metara od mesta gde je nađeno telo Jelene Krsmanović s leve strane kanala nalazi se močvara.

2. Šuma i Dunav

Nedaleko od mesta gde je telo nađeno je gusta šuma. S druge strane šume protiče Dunav.

3. Njive i livade

Desno od kanala gde je otkriveno telo Jelene Marjanović je još jedan kanal, a tu su i njive i livade prepune šiblja. U neposrednom okruženju takođe ima puno njiva i livada sa šibljem.

4. Kontejneri

Na kraju ulice u blizini mesta zločina nalaze se kontejneri u koje je ubica mogao da baci oružje.

5. Tri kanala na putu ka Borči

Ukoliko je od mesta zločina, kanala u naselju Crvenka, ubica bežao ka Borči, usput je naišao na tri kanala, gde je takođe mogao da se reši oružja.

6. Neki drugi deo grada

Od trenutka ubistva do nalaženja tela ubijene pevačice prošlo je 20 sati. Za to vreme ubica je mogao da odnese oružje u neki drugi kraj grada i da ga skloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading