PALI KRIMINALCI SA FALŠ LEGITIMACIJAMA MUP: Lažni policajac otimao pare

Autor:

Hronika

29.01.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska policija privela je sredovečnog muškarca iz Rakovice (64) zbog lažnog predstavljanja. On se ljudima lažno predstavljao kao policajac, a osumnjičen je da je jednom čoveku tako oteo 300 evra. U drugoj situaciji predstavljao se kao pripadnik tržišne inspekcije.

RepublikaFoto: pixabay.com/MUP
Foto: Ilustracija

Građanima je pokazivao značku i lisice, koje mu je policija odmah oduzela.

Sličan slučaj dogodio se u Mokroluškoj kad je policija zaustavila jednog vozača i kod njega našla službenu legitimaciju sindikata policije, posle čega je doveden u policijsku stanicu.

Ovo je nastavak policijske akcije u hvatanju onih koji neovlašćeno koriste policijske značke i značke raznoraznih policijskih sindikata, kao i policijske blinkere na automobilima.

Do sada je, nezvanično se saznaje, privedeno pedesetak ljudi, kojima su značke oduzete, a prema nekolicini su pokrenuti i postupci jer se ustanovilo da je policija odranije tragala za njima zbog raznoraznih krivičnih dela. Kao što je Srpski telegraf pisao u više navrata, zbog neovlašćenog korišćenja blinkera, zaustavljeni su i pojedini državni funkcioneri.

U MUP su izmenili i zakonsku regulativu kojom je sada precizirano ko može da ima ova policijska obeležja, a propisane su i ogromne kazne za one koji proizvode ili koriste značke koje liče na prave policijske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading