TUŽILAŠTVO REKLO SVOJE: Tijana Ajfon iza rešetaka ZBOG PROSTITUCIJE

Autor:

Hronika

29.01.2021

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimovićeva priznala da se bavila međunarodnom prostitucijom i sklopila sporazum sa tužilaštvom.

RepublikaFoto: E-stock
Devojke podvodila po tarifi od 500 evra

Starleta i rijaliti-zvezda Tijana Maksimović (21) poznatija kao Tijana Ajfon nagodila se sa Tužilaštvom BiH i potpisala sporazum o priznanju krivice, kojim je predviđeno da bude osuđena na godinu dana zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju. Sud je prihvatio sporazum i srpska starleta će se uskoro ponovo naći iza rešetaka.

- Optužena je u prisustvu svog advokata u celosti sporazumno priznala krivicu za delo koje joj je optužnicom stavljeno na teret. Predložena je kazna od godinu dana zatvora, a sud je prihvatio sporazum budući da je predložena kazna u skladu s ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog dela. Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH - potvrdio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Tijana: To je bila proslava

Ajfonka je ranije poricala da je makro i pokušala je da dočara "skromnu" zabavu na kojoj je lišena slobode.

- To je proslava... Kao što ti možeš da odeš na proslavu. Hajde da zanemarimo prelazak granice, neka to bude u Beogradu... I tu bude nekoliko ljudi. To ne znači da sam ja makro, to tek treba da se dokaže. To je bila proslava. To je bio pretres. Svi smo pušteni. Meni je najbitnije da sam ja na slobodi. Svi su napolju. Nažalost, ja sam jedina žena koja je bila u pritvoru - pričala je Tijana u jednoj TV emisiji.

Tijana je i ranije dovođena u vezu s prostitucijom, a tokom boravka u rijaliti-programu drugi učesnici tvrdili su da se starleta bavi najstarijim zanatom.

Prema optužnici, Tijana Ajfon je 27. maja prošle godine sa sobom povela dve drugarice iz Beograda koje je, prema optužnici, podsticala na pružanje seksualnih usluga na privatnoj zabavi u Bijeljini, po tarifi od 500 evra. Tačnije, Maksimovićeva se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju iz Krivičnog zakona BiH.

RepublikaFoto: youtube.com/BN TV
Tijana Maksimović

Podsetimo, Ajfonka je zarad novca i prisnog druženja sa kriminalcima zajedno sa G. S. i S. P. proletos ilegalno ušla u BiH preko reke Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u jednoj vikendici u mestu Suho Polje. Zabavu mafijaša i prostitutki s mnogo droge, oružja i seksa iznenada je prekinula policija u okviru akcije "Kristal" i tom prilikom uhapsila devet žena i 26 muškaraca. Mnogi od njih su im bili poznati odranije zbog raznih krivičnih dela, a neki su označeni i kao saradnici "škaljarskog klana". Oko vikendice su bili parkirani skupoceni automobili porše, audi i BMW, kao i džipovi i nekoliko blindiranih vozila.

Biznismeni i političari se tresli od straha

Tijana Ajfon, koju njeni klijenti od milošte zovu Tića, podsećamo, ostala je lojalan partner jer Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nije odala nijedno ime političara, biznismena niti mafijaša s kojima je bila intimna. Njen advokat Miloš Stevanović iz Bijeljine je to potvrdio dok je starleta bila u jednomesečnom pritvoru, u kom joj, kako su po njenom puštanju rekli, uopšte nije bilo loše.

- Tijanin telefon niko nije otključavao, tako da niko nema razloga da strahuje. Njen mobilni ajfon je isključen i ima šifru za otključavanje. On je u tužilaštvu i neće biti otključavan - rekao je tada Stevanović.

Žandarmerija RS je u akciji sa bijeljinskom policijom u toj vikendici pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira i mnoštvo skupih mobilnih telefona, kao i 10.000 evra u raznim valutama, od kojih je, navodno, 8.000 evra trebalo da pripadne Tijani i njenim drugaricama za seks sa kriminalcima.

ADVOKAT JE POSEĆIVAO SVAKODNEVNO

Srpska starleta je posle hapšenja provela mesec dana u pritvoru, odakle je preko svojih veza izvukao bijeljinski advokat Miloš Stevanović, sa kojim je inače starleta veoma bliska i to ne krije nijedno od njh. Stevanović je za Srpski telegraf ispričao da je starletu posećivao u pritvoru svakodnevno. Po izlasku iz pritvora Ajfonka je ekskluzivno za Srpski telegraf ispričala da je u zatvoru završila zato što je verovala lošim ljudima. Tada je i otkrila da joj Stevanović nije samo advokat nego i najveća podrška.

Može da traži da odleži kaznu u Srbiji

Maksimovićeva ima mogućnost da, kao državljanka Srbije, traži da zatvorsku kaznu odleži u svojoj zemlji. Prema tumačenju stručnjaka, Tijana može i u BiH da služi kaznu budući da je tamo napravila delo koje je sada priznala. Moguće da na kraju to bude i kućni zatvor. Međutim, preuranjeno je govoriti o tome dok se ne sazna šta piše u sporazumu koji je potpisala.

- Presrećna sam, ali sam i mnogo zbunjena, ne znam šta me čeka - izjavila je na dan kad je izašla iz pritvora. Kasnije je objasnila da je bivši dečko sa krimi-dosijeom spremio na život iza rešetaka.

- Pored bivšeg dečka koji je bio u zatvoru znala sam šta me čeka tamo. Iskreno, nikad se bolje nisam osećala i zahvalna sam porodici, prijateljima koji su ostali uz mene kad mi je dosta njih okrenulo leđa i pobeglo iz Beograda kad sam izašla. Zahvalna sam stražarima, načelnicima i ženama koje su me čuvale - poručila je tada starleta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading