NOVI DETALJI UBISTVA U STARČEVU: Navijač Partizana ujedno SARADNIK VELJE NEVOLJE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timotije Stojanović Džimi (24) usmrćen jednim hicem, policija uhapsila dvojicu osumnjičenih za zločin.

Foto: Tanjug/Privatna arhiva
Bliski saradnici

Saradnik Velje Nevolje i pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi" Timotije Stojanović Džimi (24) ubijen je u sredu uveče u obračunu narko-dilera u Starčevu. Njega je u stomak upucao član suprotstavljene grupe. Prijatelj Marko M. ga je odvezao do pančevačke bolnice, ali je tamo preminuo. Zbog povezanosti s ovom likvidacijom juče oko 12 sati u Nadelskoj ulici, u kojoj se i dogodio obračun, uhapšena su dvojica mladića.

Navijačku frakciju "Principi" formirao je vođa navijača Partizana blizak "kavačkom klanu" Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, kojeg su "škaljarci" pokušali prošle nedelje da ubiju na aerodromu u Tivtu. Inspektori ispituju da li je likvidacija u Starčevu povezana s tim pokušajem ubistva.

Kobni susret u parku

Kobne večeri Stojanović je sedeo u parku u Starčevu s prijateljem Markom M.

- Odjednom su se ispred njih dvojice pojavila dva muškarca s kapuljačama. Mladići su naslutili nevolju i krenuli su da ustanu, pa je jedan od napadača zbog toga promašio Marka i upucao Timotija u stomak. Napadači su odmah nakon toga pobegli. Ranjenog momka drug je smestio na mesto suvozača u svoj BMW 5, a onda ga odveo do ulaza u pančevačku bolnicu, da bi zatim odvezao luksuzni automobil na drugo mesto i tamo ga spalio, verovatno da policija ne bi otkrila kome auto pripada - priča za Srpski telegraf dobro obavešten izvor iz istrage.

Imao dosije, rentirao luksuzan stan

Ubijeni Timotije Stojanović Džimi imao je krivični dosije, u kojem je zabeleženo nekoliko krivičnih dela, a, prema nezvaničnim informacijama, bavio se i iznajmljivanjem jednog luksuznog stana sa džakuzijem po ceni od 1.100 evra.

Uviđaj u Nadelskoj ulici trajao je do 13 sati, a oko 12 časova dva mladića izvedena su iz jedne kuće u toj ulici i uhapšena zbog sumnje da imaju veze s ubistvom Stojanovića. Pre toga jedan automobil odvezen je na veštačenje, a bio je parkiran ispred kuće porodice MMA borca Vladimira Jovanovića Maradone, koji je pre tri godine izrešetan ispred vrtića "Kefalica" u Pančevu. On, međutim, nema veze s pucnjavom koja se desila blizu njegovog doma.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
STARČEVO U STRAHU: Uviđaj na mestu zločina

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u Starčevu pronašla i jedan automobil s polomljenom šoferšajbnom kojim je udaren jedan od napadača, pa se ispituje da li je s Markom i Timotijem bila još jedna osoba.

Majka u suzama

Pripadnici Žandarmerije blokirali su juče celo Starčevo u potrazi za svim sumnjivim licima koja imaju informacije o ubistvu Stojanovića.

Ubijeni Timotije živeo je s roditeljima u Starčevu, a ima i dve sestre koje su udate. Neko vreme radio je u Rafineriji nafte u Pančevu, a već godinu dana bio je bez posla. Njegova majka jedva je smogla snage da se priseti poslednjeg trenutka sa sinom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Često je izlazio uveče, pa je tako bilo i sada. Samo se pozdravio i nije rekao kuda ide, kao što sam i navikla. Oko 22 sata mom zetu su javili da je upucan, pa je on javio meni. Njegovo telo zadržali su u pančevačkoj bolnici zbog obdukcije. Moj muž je trenutno u policiji. Nemam predstavu zašto mi je neko ubio sina niti znam da je imao neke probleme koji bi doveli do toga - jedva izgovara neutešna majka za naš list dok grli uplakanu ćerku.

Vulin: Ovo su dileri koji truju našu decu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je juče policijsku upravu u Pančevu s direktorom policije Vladimirom Rebićem i izjavio da je Timotije stradao u obračunu narko-dilera.

- Ovo nije obračun navijačkih grupa, već narko-dilera koji truju i ubijaju našu decu. U narednom periodu pojačaćemo prisustvo policije u Pančevu. Videćete da kriminalne bande ne mogu da se kreću lako i jednostavno po ulicama. Videćete da njihovi stanovi, a i njihovi štekovi nisu bezbedni, da zakonu ne može da se ruga i da on ne može da se krši u Srbiji - istakao je ministar Vulin i dodao da će policija uz pomoć pripadnika BIA rasvetliti i ovaj "gnusni zločin".

Ispred kuće Stojanovića zatekli smo rođaka stradalog momka koji takođe nije znao da objasni zašto je Timotije ubijen.

- Znam samo da je on bio najslabija karika u toj ekipi. Imao je problema i ranije, ali nisu bili toliko veliki da bi izazvali ovakvu tragediju. Njegov otac ne može ni da nagađa zašto je neko oduzeo život njegovom sinu. Sestre Timotija su slomljene od bola i ne prestaju da plaču, a majka je na lekovima - rekao je za Srpski telegraf Timotijev rođak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading