Nastavljeno sudjenje za ubistvo mladog Crnogorca na Bežaniji!Kiša sprala dokaze?

Autor:

Hronika

28.01.2021

19:39 >> 20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Milošu Ćeraniću, optuženom za ubistvo studenta Draga Božovića (20) u novembru 2018. na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/Drago Bozovic
Drago Božović

Na glavnom pretresu prvo je saslušan veštak Miloš Stakić koji je pojašnjavao osnovni i dopunski nalaz u kojima tvrdi da su vremenske nepogode, kiša i vetar mogli da speru barutne čestice sa tela ubijenog Božovića, kao i da su tragovi koji bi ukazivali da je pucao mogli da nestanu sa njegovih ruku kada mu je ukazivana lekarska pomoc. 


- Da pojasnimo.., već sam vas pitala, ali... rekli ste, ali... želim da mi kažete ono smo mi vec zaključili-  govorila je Ivana Ostojić kao advokat optuženog , uporna u nameri da veštak Miloš Stakić kaže da je moguće da je Božović pucao na Ćeranića iako nema dokaza za to.

Ipak, advokat odbrane je sebi davala za pravo da se raspravlja sa sudijom koja joj je posle više opomena vrlo oštro zaprete novčanim kažnjavanjem. 

- Ne možete da govorite istovremeno sa predsednikom veća. Ja vodim proces. Kazniću vas- povikala je sudija Ivana Škulić ne mogavsi da nadjača ton Ostojićeve koja je u toku pretresa negodovala u vezi sa radom Tužilaštva rekavši da nista nisu uradili kako je trebalo i da se zato odugovlači proces. Sudija je onda još oštrije revoltirano uzvratila.

- Sud sve vreme radi ono sto tražite upravo vi, odnosno odbrana Ćeranića. Mi prikujamo dokaze koje tražite, i sad smo mi krivci. Sramota je da tako govorite- poručila je sudija.
Iskusni balisticar Milan Kunjadić  izjasnio se da je nalaz veštaka NCKF njemu nejasan. 

- Primetio sam da na jednom mestu kaze da je preuzet deo košuljice, a kasnije navodi da se radi o košuljici projektila. To nije jasno, potrebno je da se razjasni taj deo- rekao je Kunjadić, a Ceranićev advokat se nadovezala sa primedbama na rad jos jednog vestaka. 

-  Aleksandar Božović nije stručan jer i ja kao laik razlikujem revolver i pištolj i njihovu municiju. Morala sam da naučim- rekla je Ostojić. 

Sudija je naložila da se do sledeceg pretresa, zakazanog za kraj marta, uradi vestacenje jakne pokojnog Draga Božovića koja je deponovana od tragedije u policiji, ali i novo sudsko medicinsko- balisticko vestacenje buduci da su u međuvremenu izvedeni novi dokazi i da je preminuo doktor Branimir Aleksandrić koji je radio na ovom slucaju.

Podsećanja radi, Miloš Ćeranić osumnjičen je da je sa više hitaca pogodio Draga Božovića rodom iz Nikšića ispred jednog vrtića na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

 

 

 

Optuženi je delimično priznao delo koje mu se stavlja na teret. Naime, on je prilikom iznošenja svoje odbrane kazao da jeste ubio studenta iz Crne Gore, ali tvrdi da mu "to nije bila namera".

Kako je rekao tokom iznošenja odbrane, to se dogodilo "slučajno".

-Drago je bio prvi koji je potegao pištolj i zapucao u mom pravcu. Od straha sam i ja uzeo pištolj i zapucao. Nisam video gde pucam. Nije mi bila namera da ga ubijem-, rekao je optuženi na prethodnim suđenjima.

Inace, sukob izmedju ubijenog i optuženog za njegovo ubistvo navodno je proistekao u vezi sa neraščišćenim računima u vezi sa prodajom droge

 Mama kukala, a očajna sestra uzviknula: Miloš je ubica

Roditelji i sestra stradalog Božovića u vise navrata glasno su negodovali u sudnici. Njih je posebno pogodilo kada je advokat odbrane prepričavala kako je izgledao prizor dok Božović leži na zemlji na kiši.
U jednom momentu Božovićeva sestra Nađa koja je svedočila u slučaju uzviknula je: "Miloš je ubica".
Na zaprepašćenje sudije i veca odbrana se vrlo žučno raspravljala sa publikom, kao i stručni saradnik kojeg su angažovali u vezi sa veštačenjem ubistva.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading