ADVOKATICA OPTUŽENOG POLICAJCA ZORA DOBRIČANIN: Tražimo izuzeće sudije, PREKRŠENO JE PRAVO NA PRAVIČNO SUĐENJE!

Autor: Republika

Hronika

27.01.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zora Dobričanin, advokat Vladimir Mihailović, optuženog za organizovanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića po nalogu Dragoljuba Simonovića, zatražila je Slavka Žugića koji vodi postupak.

RepublikaFoto: Đ. Kojadinović
Zora Dobričanin

Kako Republika saznaje, advokatica se odlučila na ovaj korak nakon što je naprasno odlučio da završi dokazni postupak, i to nakon što je isti sudija doneo odluku da se razdvoji suđenje Nikoli Mihajloviću, koji je takođe optužen za Teško delo protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem.

- Radnjama postupajućeg sudije ponovo je učinjena direktna povreda prava na pravično suđenje, odnosno u konkretno slučaju prava na odbranu - konstatuje Dobričaninova u obrazloženju zahteva da za izuzećem sudije.

Podsetimo, optuženi policajac Vladimir Mihailović nedavno je promenio je raniji iskaz i rekao da ga bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović nije nagovorio da novinaru Milanu Jovanoviću zapali automobil, već da je sam rešio da to uradi u znak "opomene" kako bi pomogao Simonoviću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading