JEZIVO SAMOUBISTVO U BISTRICI KOD PRIJEPOLJA! NAMERNO SE SURVAO AUTOMOBILOM U LIM!

Autor:

Hronika

26.01.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Z. Ž. (53) probio bankinu i upao u nabujalu reku, koja ga je munjevito progutala, pa nije bilo šanse da mu pomognemo, kažu očevici.

RepublikaFoto: printskrin

Stravično samoubistvo desilo se juče oko 8.40 u mestu Bistrica, kada je vozač renoa Z. Ž. (53) svojim vozilom namerno s puta sleteo u reku Lim, a ronioci još tragaju za njegovim telom.

Z. Ž. je vozio iz pravca Prijepolja ka Novoj Varoši, pa je, izlazeći iz jedne krivine, prešao u levu kolovoznu traku, a odatle u blizini Đurovskog mosta sleteo u reku.

TRAGAJU ZA TELOM

- Vozio je veoma brzo i sleteo u reku. Matica ga je površinom vode kovitlala i vukla ka sredini reke, a onda ga i zarotirala, pa je nakon nekoliko sekundi automobil potonuo. Sve se odigralo toliko brzo i nije bilo šanse da se pomogne nesrećnom čoveku, a u blizini je bilo nas nekoliko i veoma nam je bilo teško da to gledamo, a da ne možemo ništa da učinimo - ispričao je jedan pecaroš koji se našao na licu mesta u trenutku tragedije.

 

Reka ne prašta

Nesrećni muškarac nije imao nikakve šanse da preživi jer je reka Lim na tom delu gde se utopio veoma duboka, a zbog topljenja snega u Crnoj Gori veoma je mutna i brza, pa zbog toga ronioci neće moći ni da pretpostave gde je vodena struja odnela automobil.

Očevici su odmah pozvali hitne službe i ubrzo su se kod reke Lim pojavili policija, Hitna pomoć i vatrogasna služba, ali ni oni nisu mogli da pomognu čoveku kojeg je Lim bukvalno progutao.

Prema prvim informacijama, Z. Ž. je nekoliko minuta pre tragedije viđen kako zaustavlja svoj reno nekoliko stotina metara dalje na jednom proširenju uz magistralu. Tu je proveo neko vreme, a onda dodao gas i strovalio se u reku, probijajući i bankinu pored vode.

Ronilačka ekipa Žandarmerije traga po reci Lim za automobilom i telom muškarca, a nakon toga će biti poznati tačni uzroci stravičnog samoubistva.

STRADALI U BMW

Poslednja tragedija koja se takođe desila u reci Lim bila je 17. jula prošle godine, kada je stradala devojčica Klara D. (11) iz Pančeva, dok su se njen brat (8) i otac I. D. (48) spasli, kada je džip BMW u kome su se nalazili sleteo u Lim u selu Drenova kod Prijepolja.

Ova porodica bila je na odmoru na Zlataru, a kada su uveče krenuli ka planini, džip u kome je otac bio sa sinom i ćerkom pod nerazjašnjenim okolnostima prešao je u suprotnu traku, preleteo bedem visok 60 centimetara i survao se u Lim. Dečak i otac uspeli su da se spasu, dok su ronioci sutradan izvukli automobil i našli beživotno telo devojčice vezano pojasom na zadnjem sedištu. U prvoj izjavi koju je dao policiji otac mališana je rekao da se ne seća same nesreće. Protiv njega je pokrenut postupak, u kojem će se braniti sa slobode.

 

 

Pre šest godina još jedna osoba stradala je u Limu, kada je autobus užičkih "Puteva" 25. marta sleteo u Lim između Brodareva i Gostuna. U autobusu koji je tog dana krenuo po radnike u Gostun bio je samo vozač M. K., koji je na jednoj krivini prešao na levu stranu i sleteo u reku. Telo nastradalog vozača pronađeno je posle dva dana ispod autobusa u koritu reke, a okolnosti pod kojima je došlo do nesreće i dalje su nerazjašnjeni.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading