PORODICA DVE GODINE ČEKA NA PRAVDU! Nemački sud štiti Šabanovog ubicu!

Autor:

Hronika

26.01.2021

05:22 >> 20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Datuma suđenja Alsinu Leventu, koji je izazvao kobnu saobraćajku, nema ni na vidiku, a advokat krije gde mu se branjenik nalazi.

RepublikaFoto: instagram.com/sabanofficial

Dve godine je prošlo od smrti folk legende Šabana Šaulića (67), a suđenje nemačkom državljaninu turskog porekla Alsinu Leventu (36), odgovornom za njegovu smrt u Nemačkoj, još nije počelo, a kao glavni razlog navodi se koronavirus! Do ove saobraćajne nesreće došlo je 17. februara 2019. godine na auto-putu A2 u blizini grada Gitersloha, kada se Levent svojom mazdom zakucao u seat u kojem je pevač bio s kumom Bobijem Stojanovićem i klavijaturistom Mirsadom Kerićem, koji je takođe stradao.

Porodica Šaulić predugo iščekuje pravdu, a, prema pisanju nemačkih medija, javljaju se sumnje da se sudski proces odugovlači.

- Prvo ročište u Okružnom sudu u Giterslohu i dalje se čeka. Sud je prvi pretres morao da otkaže po hitnom postupku u proleće 2020. zbog pandemije. Gotovo godinu dana kasnije predsednik suda kaže da još nema novog datuma saslušanja. Razlog su pooštreni uslovi za ulazak iz Srbije u Nemačku u vreme koronavirusa - pišu portali u Nemačkoj.

Portparol suda Akel Meir tvrdi da je razlog odugovlačenja nemogućnost advokata porodica Šaulić i Kerić da dođu zbog koronavirusa.

 

Tužilac strepi od fanova?!

Koliko je Levent zaštićen, govori i podatak iz prošle godine, kada se spremalo prvo ročište 27. marta, koji kaže da je tužilac zatražio pojačane mere bezbednosti u sudnici da neko od Šaulićevih fanova ne bi naudio optuženom Leventu, koji je u vreme nesreće vozio bez vozačke dozvole u alkoholisanom stanju brzinom od 160 kilometara na sat na mestu gde je bilo dozvoljeno 80!

 

Prošle godine čak su se pojavile i informacije da je optuženi nestao jer se, navodno, više ne nalazi u Giterslohu, gde je živeo. Dok su neki pominjali da je "sklonjen iz bezbednosnih razloga", njegov advokat nije želeo da obelodani gde se nalazi, zbog čega su se javile brojne spekulacije.

Optužnica protiv nemačkog državljanina podignuta je još u avgustu 2019, a posle 11 nedelja pritvora pušten je na slobodu, pa se postavlja pitanje zašto i pre pandemije koronavirusa nije započeto suđenje.

 

Lagao u policiji

Nemački državljanin Alsin Levent (36) nakon saobraćajne nesreće lagao je u policiji da je Šabanov vozač kriv za sudar. Levent je tvrdio da je seat taj koji je izgubio kontrolu na auto-putu i da on nije mogao da izbegne tu prepreku na putu, pa se zbog toga zakucao u njih.

 

- Za tešku saobraćajnu nesreću optužen je nemački državljanin i tereti se za dva ubistva iz nehata i nanošenje teških povreda u trećem slučaju. Takođe, tereti se za ugrožavanje saobraćaja i vožnju bez dozvole. Prema navodima lokalnog suda, priznao je navode za koje se tereti - pisali su lokalni mediji nakon saobraćajke.

 

 

Nemački mediji su u nedelju podsetili da je Šaban imao ogroman broj obožavalaca na Balkanu i da je među svojim sunarodnicima u Nemačkoj važio za superzvezdu. Kobnog jutra vraćao se s kolegama i prijateljima s poslednjeg koncerta u Bilefeldu. Levent se u njihovo vozilo zakucao otpozadi. On je prošao s lakšim povredama, dok su Šaulić i Kerić podlegli povredama u nemačkoj bolnici, a Stojanović se oporavio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading