SPREČENO NOVO UBISTVO U RATU KLANOVA: Hteli da smaknu Velju Nevolju!

Autor:

Hronika

23.01.2021

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija sprečila je u petak, po svemu sudeći, ubistvo u Tivtu u novom obračunu kavačkog i škaljarskog klana. Privedeno je više osoba, a dobro obavešteni izvori nezvanično navode da je reč o planiranoj likvidaciji Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, jednog od vođa navijača Partizana bliskog "kavačkom klanu".

Foto: Tanjug
Velja Nevolja

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe. Proverava se da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko, osim Belivuka, ko je nameravao da se domogne aerodroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd.

Na oku tajne službe

Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je na oku agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju.

Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo.

- Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom - rečeno je iz vrha Uprave policije.

U podzemlju širom regiona se već danima govori o pripremanju nastavka obračuna mafijaških klanova čiji su se istaknuti članovi u kratkom periodu okupili na malom prostoru oko Kotora.

Za Zvicerovu glavu pola miliona evra

Tokom policijske potere u Ukrajini posle napada na Radoja Zvicera, nakon dva dana, uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30) i srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46). Zbog sumnje da im je davao logističku podršku i odavao informacije uhapšen je i inspektor iz kijevske policije. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila pola miliona evra da bi usmrtila Zvicera.

Da podsetimo, vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer sastao se u ponedeljak uveče u Kotoru sa Veljkom Belivukom i sa njegovom desnom rukom Markom Miljkovićem, a sa njima su bili još jedan lider "kavčana" Vojin Stupar i dvojica članova Miloš Radonjić i izvesni Kujović. Beogradska ekipa navijača koju dovode u vezu sa "kavačkim klanom" bila je na Zvicerovoj slavi.

Da su Zvicer i Belivuk zaštićeni u određenim krugovima crnogorske policije, govori i to da su, iako ih je iste večeri sa četvoricom prijatelja zaustavila saobraćajna policija prilikom redovne kontrole, odmah pušteni nakon detaljnog pretresa i informativnog razgovora. Navodno, nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje, preneli su crnogorski mediji.

U Beogradu odloženo suđenje "škaljarcima"

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. na Dušanovcu odloženo je u petak pred Višim sudom u Beogradu za 26. januar. Suđenje je odloženo zbog izostanka stručnog savetnika odbrane koji je u samoizolaciji do ponedeljka. Za ubistvo Đurovića optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru duže od dve i po godine. Oni negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Darko Vesković, zvani Prika, uhapšen je u Zagrebu, po poternici Srbije. Prema operativnim poliicjskim podacima, Vesković je veoma blizak "škaljarskom klanu", u kojem je imao ulogu u organizaciji egzekucija.

Godišnjice pogibije

- Istovremeno sa Zvicerovom slavom poklopile su se i dve godišnjice likvidacije istaknutih "kavčana". U nedelju je bio pomen Zvicerovom kumu Marku Vukoviću (41), koji je brutalno ubijen 17. januara prošle godine na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, a dva dana nakon toga u Atini su izrešetani visokopozicionirani članovi "škaljarskog klana" Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43) dok su u jednom restoranu večerali sa porodicama - tumači izvor iz crnogorske policije.

Radoje Zvicer se pre dva meseca vratio u Crnu Goru iz Ukrajine, gde je teško ranjen u pokušaju atentata. Ukrajinski i crnogorski mediji preneli su da iza ovog napada stoji "škaljarski klan". Radoja je tada spasla supruga Tamara, koja je, kad je videla šta se dešava na ulici, istrčala s pištoljem i zapucala na napadače. Oni zbog toga nisu stigli da overe Radoja.

 

 

 

Crnogorska policija sad istražuje ko je pripremao likvidaciju Velje Nevolje. S druge strane, u Kotoru je i Jovan Vukotić, koga policije regiona svrstavaju u vođe "kavčanima" suprotstavljenog "škaljarskog klana". I na Vukotića je nedavno pokušan atentat. On je tada izjavio: "Svoj život više nikom neću prepuštati u ruke", praktično optužujući policiju da štiti napadače na njega.

- Mislio je, verovatno, na "kavački klan" - objašnjava dobro obavešteni izvor.

Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Šarac

Uhapšen ubica Šarca

U Crnoj Gori je u petak uhapšen Lazar Ilić iz Kraljeva, osumnjičen da je u TC "Ušće" u Beogradu 17. oktobra izrešetao Aleksandra Šarca, povezivanog sa "škaljarskim klanom". Nezvanično, Ilić je uhapšen u Budvi u blizini hotela "Park". Još se ne zna da li je ovo hapšenje u vezi sa policijskom akcijom u Tivtu, gde je pohapšena grupa osumnjičena da je pokušala da likvidira Velju Nevolju.

Aleksandar Šarac je devet dana posle ranjavanja u garaži TC "Ušće" preminuo u bolnici od zadobijenih rana, a policija je raspisala potragu za Ilićem. Nagađalo se da je ubica odmah pobegao iz Srbije, a policija nije isključivala ni mogućnost da je likvidiran da bi se zatrli tragovi ili zbog aljkavosti jer je njegov pištolj bereta nađen u blizini mesta zločina.

Šarac je znao da je na meti napadača, na šta ukazuje činjenica da je uvek nosio pancir i da je izbegavao da se s prijateljima viđa na skrovitim mestima.

Sa prijateljima se viđao u kafićima unutar tržnih centara, gde ima dosta ljudi i koji su pokriveni video-nadzorom, smatrajući da je tu najbezbedniji, medutim, ni to nije sprečilo njegovu likvidaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading